Srpski glumac zvezda u Rusiji

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 29 Oct 2010

Petar Zekavica u Rusiji je poznat kao TV voditelj, producent, ali i televizijski glumac. U Srbiji nismo imali prilike da ga gledamo na malim ekranima, ali će na leto njegov film „Ne predlagati seks“, koji je delom sniman i u Turskoj, imati premijeru u Srbiji.

- Ovaj film je letnja komedija, ali sa pomalo bizarnom pričom. Neću otkrivati detalje jer će srpska publika imati priliku da film vidi odmah nakon premijere u Rusiji – kaže za „24 sata“ Petar, koji se kao maneken oprobao upravo zbog ovog filma.

- Organizatori su nas pozvali jer je naš kostimograf priznati modni kreator Andrija Pavlov, a nama je i trebao originalan i duhovit pristup za filmske kostime. Moram priznati da sam imao veliku tremu pred reviju, iako samo pola života pred kamaerama – kaže Petar, koji je poslednji put u Srbiji bio pre godinu dana, a planira da dođe uskoro sa suprugom, koja je inače Ruskinja, i dvogodišnjom ćerkicom, za koju kaže da je i Moskovljanka i Ruskinja, ali i Srpkinja sa našim „crvenim pasošem“.

Dolazak u domovinu imaće poseban povod, a to su dogovori za snimanje filma čiji je radni naslov „Na Beograd“. Koprodukcija će biti rusko-srpska a scenario je napisao Vladimir Blaževski, koji stoji iza kultnog filma „Bulevar revolucije“.

- Vladimirov scenario je kod mene već neko vreme i siguran sam da ćemo krajem naredne godine početi i da snimamo. Tekst je divna satira o vremenu pred završetak Drugog svetskog rata i o oslobađanju Beograda, u kome se Rusi odigrali bitnu ulogu – objašnjava Petar.

On otkriva da će u ekipi biti i srpskih glumaca i kaže da želi da pomogne afirmaciji naših mladih glumaca, čiji kvalitet zaslužuje svetsku promociju.

- Angažovaćemo top glumce, ali ne želim da to budu lica koja se stalno pojavljuju. Takav je slučaj u Rusiji jer se, nažalost, i u filmskoj industriji sve gleda kroz novac.
Inače, od značajnijih filmskih ostvarenja Petar iza sebe ima film „Alenovo pravilo“, koji je snimljen pre sedam godina, a koji je dobio brojna priznanja na ruskim i evropskim festivalima. Rođen je u Beogradu 1979. godine, a zbog očevog posla cela porodica se preselila u Rusiju, gde je Petar završio školu. Kasnije se odselio u Ameriku na studije, gde je bio stipendista jednog koledža, a potom je radio i u čuvenom „Dreamworks“ studiju.

Reklame

Ostavite komentar