Željko Mitrović napravio pometnju?

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 18 Oct 2010

Anđelina Džoli dobila je dozvolu za snimanje svog režiserskog prvenca u Federaciji BiH pod radnim nazivom „Bezimena ljubavna priča“, tri dana nakon što joj je zabranjeno snimanje. I zabranu i dozvolu dao je isti čovek – ministar kulture Federacije Gavrilo Grahovac.


- Usmeno mo je potvrđeno da ću pismenu dozvolu za snimanje filma dobiti u ponedeljak – kazao je Edin Šarkić iz producentske kuće „Skaut film“, koja je ministru dostavila scenario kako bi se lično uverio da se u filmu ne radi o priči koja ponižava žene silovane u ratu, kako je to medijima preneo Željko Mitrović, koji je sa Džolijevom neuspešno pregovarao o producentskim uslugama u Srbiji.

Mitrovićevim tvrdnjama poverovale su članice udruženja „Žene žrtve rata“, koje okuplja muslimanke silovane tokom rata u BiH, i tražile od ministra Grahovca da zabrani snimanje filma, što je on i uradio. Potom su reagovali mnogobrojni mediji, režiseri i glumci iz BiH, rekavši da je odluka sramotna i nedopustiva. Holivudska glumica trenutno snima film u Budimpešti, a očekuje se da u Sarajevo stigne za dvadesetak dana.

Reklame

Ostavite komentar