Željko Mitrović: Obogatio sam se posle 5. oktobra

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 03 Oct 2010

Vlasnik ’Pinka’ Željko Mitrović dao je intervju za ’Press’ u kome otkriva planove za širenje svoje imperije i na makedonsko tržište, objašnjava šta se zapravo dešavalo sa navodnom saradnjom sa Anđelinom Džoli, svađom sa Sašom Popovićem, kao i šta misli o promenama nakon 5. oktobra.

’Tačno je da smo nedavno kupili jednu televiziju u Makedoniji, ali to je još poslovna tajna. Ali, pošto vidim da znate o čemu je reč, evo, priznajem, kupili smo televiziju K15 iz Skoplja’ kaže Mitrović, a na konstataciju da bi logičnije bilo da je ’Pink’ prvo ušao u Hrvatsku, a potom u Sloveniju i Makedoniju otkriva da kod zapadnih suseda postoji ’mala netrpeljivost prema onome što dolazi iz Srbije’.

Pregovori između ’Pinka’ i ’Granda’ punili su novinske stupce tokom leta, a Mitrović objašnjava šta se tu zapravo dogodilo, rekavši da su on i Saša Popović ’malo tvrđe pregovarali’.

’Verujem da je Popović imao povoljniju ponudu da „Grand” pređe na neku drugu televiziju, ali znam i da Pink ne bi sedeo skrštenih ruku! Jer ako ste prinuđeni, morate da se snalazite. Ali mislim da je sve to više bila stvar nekih ozbiljnijih pregovora. Bilo kako bilo, ’Grand’ je sada naš strateški partner oko svih novih teritorija koje osvajamo i neverovatnu energiju ulaže u sve ovo čime se bavim. Jako sam zadovoljan što su pregovori sa ’Grandom’ završeni u obostranom interesu’ rekao je Mitrović, koji je želeo da razjasni i svoju ulogu u rediteljskom prvencu Anđeline Džoli.

Otkriva da je pregovarao sa Anđelininim ličnim asistentom i njena dva producenta u Sarajevu ali kada su ga upoznali sa pričom u kojoj srpski vojnik siluje muslimanku i potom se njih dvoje zaljubljuju, odlučio je da ne učestvuje u projektu.

’Tada sam odlučio da ne učestvujem u tom projektu, jer previše sam toga uložio u odnose u ovom regionu, previše prijateljstava sam sagradio i previše svoje energije usmerio ka tome da malo gledamo u budućnost. Želim da svi zajedno počnemo da se bavimo projektima budućnosti. I znate li šta mi je rekla moja prijateljica Selma, unuka Alije Izetbegovića: ’Dobro si uradio, jer kakve smo mi to muslimanke kada se zaljubljujemo u silovatelje!’ kaže vlasnik ’Pinka’ i otkriva šta kako mu izgleda Srbija deset godina nakon 5.oktobra.

’U principu, sve je drugačije, objektivno drugačije. Možemo da putujemo bez viza, ekonomija je stabilnija bez obzira na to kako to danas izgleda i koliki je stepen nezadovoljstva. Zaboravili smo kako je bilo teško 1999. i 2000. Zaboravili smo kolike su bile plate, šta se sve moglo kupiti za tu platu. Danas jeste velika kriza koja se vidi na svakom koraku i teško žive neka normalna domaćinstva i normalni ljudi. Ali, opet, skloni smo da brzo zaboravimo koliko je onda bilo loše. Evo, moj primer je najočigledniji: u strukturi našeg kapitala samo četiri odsto od ukupne naše imovine zarađeno je pre 5. oktobra, a 96 odsto posle 5. oktobra, u nekim demokratskim uslovima. Nama je demokratski ambijent mnogo pomogao i označio neka pravila u kojima se mi odlično snalazimo zaključuje Mitrović za ’Press’.

Reklame

Ostavite komentar