Anđelina Džoli ipak ne snima u Sarajevu?!

Izvor: tracara.com
Postavljeno 03 Nov 2010

Anđelina Žoli se izgleda sa filmskom ekipom neće preselitu u Sarajevo, već će ostati u Budimpešti!

Njen rediteljski prvenac “Bezimena ljubavna priča” ostaće uskraćen za sarajevske scene, za koje je odlučeno da budu snimane u Budimpešti. Da Anđa nije u potpunosti izbacila Bosnu i Hercegovinu iz filma, svedoči podatak da će panoramski kadrovi biti snimljeni u Sarajevu.

Kao glavni krivci ovog obrta navode se Gavrilo Grahovac, ministar kulture i sporta BiH i Bakira Hasečić iz udruženja “Žene, žrtve rata”, zbog koje je Grahovac prvobitno odobrenu odluku poništio, da bi je nakon pritiska tamošnje javnosti ponovo odobrio.

“Došlo je do izvesnih promena. Ne bih želeo da dajem informacije koje još nisam proverio, ali vam sa sigurnošću mogu reći da ne idem u Budimpeštu, kako je već bilo dogovoreno. To znači da je, ipak, došlo do izvesnih promena. Najveću odgovornost za ovakvu situaciju snosi Gavrilo Grahovac, ministar kulture i sporta FBiH. Njegova prvobitna zabrana snimanja ovog filma izazvala je medijsku buru i dovela do toga da producenti traže jednostavnije opcije”- rekao je Edin Šarkić, direktor producentske kuće Scout film, sa kojom holivudska diva sarađuje.

Reklame

Ostavite komentar