Balašević najavio hrvatsku turneju: Dolazim kod svojih zemljaka

Izvor: slobodnadalmacija.hr
Postavljeno 03 Nov 2010

Dolazim kod svojih zemljaka, ali to nisu u pitanju neke teritorijalne pretenzije, jer ja to osećam kao deo svog sveta, to je moja panonska transverzala, najavio je u sredu u Osijeku Đorđe Balašević slavonsku premijeru svog filma „Kao rani mraz“, koja će biti održana 27. novembra u maloj dvorani Gradski vrt i koncert koji je na rasporedu dan kasnije u velikoj dvorani.

- Nije me bilo u Osijeku osam godina, ali nije bilo u pitanju da li ću doći i ja sam znao da će Osijek biti prvi grad na ovoj turneji, jer mi smo ovde jako slični, a Osijek i Novi Sad su slični gradovi. Svet između Subotice i Maribora je moja prirodna teritorija.

Nadam se da neću razočarati ni slavonske tamburaše kada se pojavim s pesmama u tamburaškom aranžmanu i nadam se da će to biti jedna lepa promena. Biće to pesme u jednom oplemenjenom aranžmanu, onako kako su ustvari trebale izgledati kada su snimljene.

Donosimo i film, koji je takođe ovaj slavonski mentalitet i ako drugi dan ljudi ne dođu na koncert znaću da se više ne trebam upuštati u filmove. Doći će članovi moje porodice koji su radili na filmu, imali važne uloge i poslove, doći će i Mustafa Nadarević i verujem da će nam biti lepo tih dana zajedno – rekao je Balašević najavljujući prvi deo svoje hrvatske turneje koje će se u decembru nastaviti u Splitu i Zagrebu.

Reklame

Ostavite komentar