Balašević u Osijeku dočekan i ispraćen ovacijama

Izvor: slobodnadalmacija.hr
Postavljeno 28 Nov 2010

Kao što je burnim aplauzom dočekan tako i je nakon gotovo dvoipo satne projekcije filma “Kao rani mraz” burnim pljeskom ispraćen najpoznatiji vojvođanski kantautor, pevač a odnedavno i režiser Đorđe Balašević.

Subotnjom projekcijom filma u maloj dvorani osječke Arene Đole je započeo hrvatsku mini turneju Panonski mornar Tour 2010. u kojoj će u Osijeku, Splitu i Zagrebu do Božića održati koncerte i ujedno promovisati svoj filmski prvenac “Kao rani mraz”.

Reakcije osječke publike, koje je isključivo zbog ograničenog prostora bilo nešto više od hiljadu, pokazale su da Balašević i kao režiser još uvek prolazi i da je ta veza sa Osijekom uprkos njegovom dužem izbivanju vrlo čvrsta. Karte i za projekciju i za koncert raspordate su u samo nekoliko sati što je Balašević dodatno istakao kao svoju obvezu prema najodanijim poklonicima.

- Drago mi je da publika još uvek ima ono poverenje koje je imala još od prvih dana kada je u Osijek dolazio neki Balašević s kosom – poručio je.

Na scenu je došao u pratnji tamburaša “Zorule” čija se prisutnost proteže i kroz celi film i na duhovit i sarkastično samokritičan način Đole je najavio svoj prvi porodični film. Na žalost od plejade poznatih glumac Đoletu se na pozornici osječke premijere pridružila jedino dugogodišnja vrsna glumica Mira Banjac koja je doživela prave ovacije osječke publike. Nedolazak ostalih poznatijih imena Balašević je opravdao obvezama pa tako i porodični deo glumačke ekipe.

Za nedjeljni koncert Balašević je najavio i nekoliko novih pjesama koje su još u fazi snimanja a dao je i obećanje kako on i Panonska mornarica prvi sigurno neće napustiti dvoranu u kojoj će ga dočekati preko šest tisuća fanova.

Reklame

Ostavite komentar