Brega za novogodišnji nastup u Moskvi uzima 120.000 evra, a Toni Cetinski u Beogradu 70.000 evra

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 19 Nov 2010

Ako je suditi po iznosima koje će mizičari zaraditi nastupajući na dočeku Nove godine, možemo reći da smo napokon izašli iz krize.

Uprkos velikoj stopi nezaposlenosti, visokim ratama kredita i tmurnoj slici budućnosti, publici je još do ludovanja i trošenja, a to se odražava i na tezge izvođača od kojih će mnogi u jednoj jedinoj noći zaraditi mnogo više nego ta ista publika za godinu dana.
S druge strane, činjenica je da ima vrlo mnogo muzičara i pevača koji nemaju pojma hoće li za najluđu noć uspeti da dogovore ikakav angažman, ali oni najjači među njima uspeli su se da se snađu i za novogodišnji nastup dogovore i pozamašne iznose o kojima, naravno, nerado govore za novine. Muzički rekorder s ovih prostora svakako je Goran Bregović. Ako je verovati kuloarskim pričama, šef “Orkestra za svadbe i sahrane” za novogodišnji nastup u Moskvi dobiće vrtoglavih 120.000 evra! „Točno je da će Goran za Novu godinu svirati u Moskvi, ali o honoraru ne bismo pričali ni on ni ja. Mogu samo reći da je iznos skroman poput samog Bregovića“, otkrio je „Jutranji list“ njegov menadžer Raka Marić.
Podsetimo, Bregović je i prošle nove godine zaradio najviše: čak 150.000 evra primio je za koncert u Sofiji, za koji ga je tada angažovala bugarska državna televizija “BNT” koja je tim koncertom slavila pedeset godina svog postojanja. Premda ove godine svira za 30.000 evra manje, Bregović itekako ima razloga za zadovoljstvo, pogotovo uzme li se u obzir to kako mu prolazi konkurencija.

Na drugom mestu po zaradi za Novu godinu biće Toni Cetinski koji će, kako nezvanično saznaje „Jutarnji list“ u džep staviti 70.000 evra za novogodišnji nastup u jednom beogradskom klubu pred petstotinjak gostiju. Isti iznos Toni je za doček 2010 dobio za nastup u Splitu.
„O honorarima ne pričamo za novine, a što se nastupa tiče, sve ćemo znati početkom sledeće nedelje, kad potpišemo ugovor“, kratko je odgovorila Ivana Nobilo-Cetinski, Tonijeva menadžerka i supruga.
Treće mesto pripada Zlatanu Stipišiću Džiboniju koji će navodno u džep staviti 50.000 evra za novogodišnji nastup u Budvi.
Cena je primerena, kažu muzički menadžeri, budući da je ovo prvi njegov nastup u Crnoj Gori, a na koncertu, koji će za publiku biti besplatan, očekuju se mnogi Džibonijevi obožavaoci. Na četvrtom mestu je Severina Vučković, za koju se pričalo je prošle godine za novogodišnji nastup Kumanovu dobila čak 80.000 evra, premda su njene ljubomorne kolege tvrdile da je ta svota bila upola manja.
Ona će 31. decembra odlazeće godine nastupati u Bečićima kraj Budve, a mediji su već objavili da će ova velika regionalna zvezda prenoćiti u apartmanu u kojem su pre nje spavali Bred Pit i Anđelina Džoli, a koji kosta oko 7. 000 evra za noć. Čak ako Severina i ne dobije popust u hotelu, moći će sebi to da priušti zahvaljujući novogodišnjem honoraru, koji navodno iznosi 30.000 evra.

Sa Severinom, na četvrtom mestu zarada mogao bi se naći i Oliver Dragojević. On će Novu godinu svakako dočekati u Splitu, a hoće li to biti kod kuće ili na pozornici na Rivi, znaće se za koji dan. Peto mesto dele Nina Badrić i “Prljavo kazalište”. Ona će sa Željkom Joksimovićem nastupiti u foajeu beogradskog “Sava centra” na tzv. VIP dočeku, a “Prljavci” će za 25.000 evra, koliko će navodno dobija i Nina u Beogradu, u Novu godinu uvesti stanovnike Poreča i njihove goste.
Dve hiljade evra manje u novogodišnjoj noći dobiće Danijela Martinović za nastup u Skoplju, a nešto niža na lestvici zarade je i grupa „Kolonia“ koja je pred potpisivanjem ugovora, u visini od 20.000 evra za nastup u Crnoj Gori. Isto mesto po zaradi u novogodišnjoj noći deli i Jelena Rozga, koja će za doček pevati u Primoštenu za 18.000 evra, a na istom mestu napraviće i reprizu, dan kasnije.

Reklame

Ostavite komentar