Četrdeseti rođendan “JU grupe”

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 26 Nov 2010

Najdugovečniji rok sastav na prostoru bivše Jugoslavije beogradska “JU grupa” obeležiće 29. novembra 40 godina rada. Ovaj značajan jubilej proslaviće sa prijateljima, uz večeru, bez pompe, a slavljenički koncert u Beogradu i velika turneja planirani su za sledeću godinu, kada će “JU grupa” objaviti i novi album.

- Cela sledeća godina biće u znaku jubileja – kaže za “Novosti” bas gitarista grupe Žika Jelić. – Veliki beogradski koncert povodom četiri decenije rada održaćemo krajem marta, ali još nismo odlučili gde ćemo nastupiti. U igri je i “Beogradska arena”. Posle Beograda i nastupa po Srbiji, planiramo koncerte i u glavnim gradovima bivših jugoslovenskih republika. Voleli bismo da turneje budu kao što su nekad bile, kada su trajale nekoliko meseci i kada se išlo iz mesta u mesto. Što se novog albuma tiče, još ne znamo da li ćemo na disk uvrstiti samo nove pesme ili će biti i numera koje nikad nismo objavili ili su igrom slučaja bile u zapećku.

Žika kaže da niko od članova benda na početku karijere nije pretpostavio da će grupa toliko dugo trajati i da se danasosvrću samo na lepe trenutke:

- U našoj karijeri je bilo i lepih i ružnih momenata, sve ono što čini život jednog čoveka i muzičara. Istrajali smo, preovladala je ljubav prema muzici i, eto, dogurasmo do 40. rođendana. U najlepšem sećanju ostali su nam koncerti i velike turneje, kao one 1978. i 1979. godine u Sovjetskom Savezu koje su trajale po dva meseca. Moj brat Dragi i ja izabrali smo ovaj poziv jer volimo rokenrol i da sviramo.

Na pitanje da li su 29. novembar, nekadašnji Dan Republike i najlepši praznik bivše SFRJ, slučajno izabrali za rođendan “JU grupe”, Žika Jelić kaže:

- To nam je nekako bilo najzgodnije, jer se za Dan Republike nije radilo i uvek je vladala praznična atmosfera. S druge strane, poklopilo se da smo baš te jeseni 1970. godine završili pesme za album i tako je sve počelo.

Reklame

Ostavite komentar