Goca Božinovska: Dete mi je gladovalo !?

Izvor: Kurir
Postavljeno 02 Nov 2010

Zbog teške bede, folkerka buduću „Zvezdu Granda“ Jelenu, kada su joj bile samo tri godine, morala da ostavi kod svoje majke Radmile u selu Samaile

Pevačica Goca Božinovska nije imala para da prehrani svoje prvo dete!
Crnokosa folkerka bila je primorana da najstariju ćerku Jelenu Vučković, kada je imala samo tri godine, da na čuvanje svojoj mami Radmili. Dramatični trenuci u njihovim životima nastali su ubrzo nakon što se Goca razvela od kompozitor Radeta Vučkovića.

Za njega se udala sa dvadeset, a rastali su se nedugo posle Jeleninog rođenja (‘84). Ona i ćerka nisu imale maltene ni za hleba. Odvela je devojčicu u rodno selo Samaile, gde je ovogodišnja učesnica takmičenja „Zvezde Granda“ ostala do srednje škole.

- Jelena je rasla uz baku, a ja sam maltene bila na ulici, bez posla, para, stana – bez ičega. Morala sam da rintam po kafanama, živela sam kao podstanar po iznajmljenim ćumezima samo da bih detetu i sebi obezbedila egzistenciju. Zbog svega toga sam mnogo vezana za Jelenu – otvorila je Goca dušu za Kurir.

Kada je nakon nekoliko godina stala na svoje noge i udala se za „momka s vrelog asfalta“ Zorana Šijana, otišla je po ćerku. Ali ona nije želela da se odvoji od bake, kao ni baka od nje!

- Ne mogu da vam opišem kakva je to tuga bila. Mama mi je tada rekla: „Ako mi uzmeš Jelenu, ja ću da se bacim pod voz. Bez nje ne mogu.“ Tako je Jelena ostala kod nje do svoje četrnaeste godine – naglašava pevačica.

Božinovska ističe da je veoma srećna zbog toga što je Jelena izrasla u dobru osobu. Jedine nikad neće moći da zaleči rane nastale zbog odvojenosti od svog deteta.

Reklame

Ostavite komentar