Jovan Marić: Muž sve poslednji sazna

Izvor: Story.rs
Postavljeno 21 Nov 2010

Psihijatar Jovan Marić otkriva kako odluku supruge Danijele o definitivnom razvodu braka smatra posledicom nedostatka beneficija i tvrdi da joj neće olako prepustiti starateljstvo nad naslednikom Matejom


Uprkos tome što su u medijima već deset godina odavali utisak skladnog bračnog para, psihijatar Jovan Marić (69) i njegova supruga, psiholog Danijela (39), iznenada su prošle nedelje objavili odluku da se razvode. Iako nije bilo poznato da supružnici imaju bračne probleme, te da su blizu kraha, poslednjih dana celokupna situacija koju su krili između svoja četiri zida izašla je na videlo. Ni to što su zajedno dobili sina Mateju (8) nije sprečilo atraktivnu Danijelu da svom dojučerašnjem partneru i bivšem ambasadoru Srbije u Južnoafričkoj Republici kaže zbogom. I dok se njegova nekadašnja draga ne trudi da objasni razloge svoje odluke, Jovana pored toga što je ostavljen dodatno muči i to što je Danijela prilikom odlaska iz porodičnog doma pre oko dve nedelje sa sobom povela i njihovog naslednika sa kojim od tada nije u kontaktu.

- Nemam objašnjenje za sve što mi se događa poslednjih nekoliko dana. Iznenađen sam Danijelinom odlukom da želi razvod. Moje ponašanje prema njoj bilo je u kontinuitetu identično, nisam imao ljubavnice i izlete sve je bilo korektno i normalno. Kada mi je rekla da hoće razvod, počeo sam da razmišljam šta se zapravo dogodilo, a kada čovek krene da razmišlja ne može da ne dođe do ideje. Pošto ona želi da dobije stan, koji nije male vrednosti, zaključio sam da joj je materijalni faktor veoma bitan. Bio sam direktor i ambasador uz kojeg je imala sve pogodnosti, a kao moja supruga radila je i na Medicinskom fakultetu u Beogradu kao asistent. Kada su beneficije nestale, više joj nisam odgovarao. Njeno ponašanje povezujem sa vrednosnim sistemom mlade generacije koja sve gleda kroz novac, a čiji je ona, na moju žalost, predstavnik. Mladi su spremni da kao i fudbaleri odu u klub koji im ponudi bolje uslove, bez osvrta na ljubav i minuli rad, a u našem slučaju i zajedničko dete – priča Jovan koga uskoro očekuje borba za starateljstvo nad sinom Matejom.

- Ne znam da li je naš sin svestan da mu se roditelji razvode. On je pod jakim uticajem majke, a ne bi trebalo da bude tako pošto je to klasična edipovska situacija. Videćemo kako će naš razvod uticati na njega. Uslediće velika borba za starateljstvo jer po identifikaciji i muškoj liniji mogu mnogo toga da ga naučim, za razliku od majke koja pored njega šeta polugola. Otišla je od kuće i već deset dana ne viđam sina, niti sam se čuo sa njim. Znam da je otišao u Kragujevac na raspust, ali ništa više od toga ne znam. Nije isključeno ni to da Danijela ima nekog drugog jer muž po pravilu sve poslednji sazna – otkriva psihijatar koji je svestan da je razlika od trideset godina između njega i Danijele od početka predstavljala izazov za njihovu vezu.

- Kao profesor etike i zreo čovek svojevremeno sam sa svojom ženom razgovarao na temu razlike u godinama jer ja nemam prava da blokiram njenu sreću i radost kada dođe vreme i ja onemoćam mada se, hvala Bogu, to još nije dogodilo. Ona je mene uljuljkivala rečima: Ništa se sekiraj, ja imam misiju da radim sa studentima, pišem knjige i radove. Bog mi je dao taj zadatak, nije seksualnost toliko bitna. Kad sada razmislim, sve liči na obmanu, počev od estetskih operacija na koje je išla kako bi izgledala primamljivije za druge ljude – govori Jovan koji ističe da nije bio zadovoljan ni Danijelinim društvom.

- Faktor nesrećnog novca i znatnog smanjenja mojih primanja izgleda da je imao primat u našem odnosu. Ako svemu tome dodam i činjenicu da se Danijela družila sa ženama koje se  mogu okarakterisati i kao sponzoruše nije isključeno da je i to kod nje proradilo. Uvažavao sam sve njene želje, a u šali sam joj govorio da ko radi radove o samoubistvu, izvrši samoubistvo, što se i dogodilo jednom psihijatru u Beogradu, dok sam njoj napominjao da se čuva jer radi doktorsko istraživanje o prostituciji – zaključuje Jovan.

Reklame

2 komentara

  1. Tina said on 23/11/2010 at 14:17

    E ludi Jovane usta su ti prosle godine. Od tvojih izjava coveku se povraca. Koga bre zabole dupe sto je tebe 30 godina mladja zena ostavila. Da li si se zapitao kakav bi efekat ovaj tvoj posrani stejtment izazvao kod tvog deteta za 10ak godina. Tako da pljujes po njegovoj majci (da je naj veca kurva ona je njegova mama). Kakav li si ti psihijatar? Iskompleksirani usmrdjeli jarac. Sve sto si naveo da su bili razlozi sto se ona udala za tebe takvog starog, ti si to znao i kad si je upoznao. Ali hoces ti mladu kokicu i eto ti sada. Nije tebi odgovarala neka fina i skromna gospodjica tvojih godina. Sve si imao tada ali ti si hteo da se dokazes da si dobar jebac te mozes zadovoljiti mlado i uspaljeno. Ona i sin ce biti bolje bez tebe nego sa tobom. Necudime uopste sto ti se nejavlja/ju.

  2. slavica said on 23/11/2010 at 20:45

    E OLINJALI STARCU,PA ONA JE I TADA BILA SPONZORUSA KAD TE JE LAGALA DA TE VOJI! DRPILA JE SVE TITULE I PROSETALA KROZ FAKULTET SA SVOJOM MRSAVOM RIBICOM TE FASCINIRALA ,DOK SU DRUGI PLJUVALI KRV UCECI U MEMLJIVIM SOBICAMA STUDENTSKIM !ZA PARE I STAN TI JE I DETE RODILA,ZNAJUCI DA SI GLUPI STARAC !I TADA JOJ NISI SEKSUALNO ZNACIO ,30 GODINA JE 30 GODINA !SADA CE TI SVE UZETI MAJMUNE PITAM SE ; KAKO SU SE OSECALI NJENI RODITELJI KADA IM JE CERKU PREVRTAO STARAC I KAKO IM JE BILO KADA JE SAOPSTILA DA SE UDAJE ZA NEKOG KO JE STARIJI OD NJENOG OCA !TVOJE JE PROSLO JOS ODMAH ,ISKORISTILA TE I JA BIH !CUDO TI SE TO NIJE DESILO RANIJE JER JE POZNATA KAO DRSKA I BEZOBRAZNA OVCA KOJOJ U RAZGOVORU NE MOZES DOKAZATI NI KOJI JE DAN DANAS !ALI OVCICA ISPADE PAMETNA JER JE TO RADILA SA DRUGIMA OD PRVOG DANA!NE MOZE SPAGETA U GACAMA DA ZADRZI MLADU SPONZORUSU ,KOJA NIJE LUDA DA SE VRATI U PROVINCIJU ,NEGO DRPIS STARCA U BEOGRADU NA FUNKCIJI I ODMAH IMAS ZAGARANTOVAN USPEH!MARICU STA TI ONO BESE ?PSIHIJATAR?????HA,HA,HA,HA!!!!

Ostavite komentar