Madona: Razmišljala sam o samoubistvu

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 10 Nov 2010

Pop pevačica Madona odlučila je da se aktivno uključi u rad organizacija koje pomažu tinejdžerima u odrastanju. Slavna pevačica je priznala da je u mladosti imala ogromne probleme da pronađe zajednički jezik sa vršnjacima, te da je zbog toga razmišljala i o samoubistvu.

- Potpuno razumem kako to izgleda biti izolovan i odbačen od drugih. Bila sam neverovatno usamljeno dete, a i kao tinejdžer nisam imala prijatelje. Moram reći da se nikada nisam uklapala u društvo u školi. Nisam bila šaljivdžija, nisam bila ni intelektualac. Nije bilo ni jedne grupe za koju bih mogla da kažem da joj pripadam. Jednostavno sam se osećala kao čudak kojeg niko ne razume – rekla je Madona.

Kao glavne krivce za otuđenost današnjih tinejdžera Madona je imenovala političare širom sveta jer u svojim predizbornim programima redovno zaborave na adolescente „pošto oni nisu glasači“.

- Uznemirujuće je i strašno koliko se za poslednjih deset godina povećao broj samoubistava tinejdžera u celom svetu. Strašno je što istraživanja potvrđuju da oni to rade prvenstveno zato što su izopšteni iz zajednice. I ja sam nekoliko puta pomišljala na to u mladosti. Puno pričamo o važnosti da se ne osuđuju ljudi koji su drugačiji, a šta smo uradili na tome? Ništa. Koncept osuđivanja tinejdžera koji su homoseksualci je neprihvatljiv. Deca se zastrašuju metodama kojima je Hitler plašio Jevreje. I ja imam ćerku tinejdžerku i nisam sigurna da je vaspitanje koje dobija u školi i van kuće uopšte dobro za nju – zaključila je Madona.

Reklame

Ostavite komentar