Miroslav Ilić se vraća na scenu

Izvor: Press online
Postavljeno 05 Nov 2010

Posle pet godina Miroslav Ilić snimio novi album, šou za RTS i najavio dva koncerta u Sava centru

Legenda narodne muzike Miroslav Ilić vraća se na muzičku scenu novim albumom „Mani me godina”, posle petogodišnje diskografske pauze. Slavuj iz Mrčajevaca je u studiju RTS-a snimio šou u kome je predstavio nove pesme i podsetio publiku na stare hitove. Ovom emisijom Miroslav najavljuje i koncerte, koje će održati u Sava centru 9. i 10. decembra.

Prvu pesmu koju je Ilić otpevao uz pratnju orkestra Miše Mijatovića bio je njegov hit iz 1989. – „Za tebe imam ljubav”.

- Bez pesama „Za tebe imam ljubav” i „Još te nešto čini izuzetnom” ne može da prođe nijedan moj koncert. Preslušavajući ih, moji saradnici i ja smo zaključili da je mnogo bolje da sačuvam njihov originalni zvuk i atmosferu koju nose. Zato će se one na novom albumu naći u autentičnom aranžmanu – objasnio je Miroslav.

Posle pet godina pauze, ne računajući živi album iz 2006, Ilić je odlučio da armiju svojih obožavaoca obraduje novim CD-om, koji će se od ponedeljka naći u prodaji u izdanju PGP RTS-a. U cilju promocije novih pesama legendarni pevač prihvatio je poziv čelnih ljudi Javnog servisa da snimi „televizijski poster”, koji će uskoro biti prikazan na RTS-u.

- Nisam želeo da pošto-poto objavljujem novi album, već sam strpljivo čekao da dođe vreme za to i da moja publika i ja budemo zadovoljni pesmama. Snimio sam, poštenije je reći „polunovi” album, jer se na njemu nalazi i pet mojih velikih hitova, koje mi publika stalno traži na nastupima – rekao je Ilić.

U studiju RTS-a Miroslav je otpevao i pesme „Reskiram”, koja se već posle drugog ponavljanja veoma dopala svim prisutnima.

- Ne bih da prejudiciram stvari, ali moram reći da mi se baš sviđa kako zvuči. Na albumu ima još odličnih pesama, pa neka publika da svoj konačni sud – rekao je Ilić.

Ilić je snimio i spot za naslovnu numeru „Mani me godina” i „Pesmu o pesmama”, koju je već promovisao na prošlogodišnjem koncertu u Sava centru. I kompozicije „Za drugoga ruže cvetaju” i „Ne kunite ništa, prokleto je sve” dobile su vizuelno rešenje.

Tradicionalni solistički koncert, koji Miroslav Ilić održava svake godine na svoj rođendan, 10. decembra, ove godine će imati i uvertiru dan ranije zbog velikog interesovanja publike.

- Zbog velikog prošlogodišnjeg interesovanja, obećao sam publici da ću ove godine održati dva koncerta. S obzirom na to kako ide prodaja karata, možda se neću zaustaviti na dva koncerta – najavljuje Ilić.

Dnevne novine Press biće medijski sponzor novog albuma i koncerata Slavuja iz Mrčajevaca.

Reklame

Ostavite komentar