MTV nagrade: Još jedan trijumf Lejdi Gage

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 08 Nov 2010

Lejdi Gaga je najveća pobednica ovogodišnje dodele MTV nagrada u Madridu, jer je osvojila tri priznanja. Poznata pevačica nije bila prisutna u španskoj prestonici, već je u tri navrata prekidala svoj koncert u Budimpešti, kako bi se zahvalila fanovima.

Večerašnju dodelu evropskih MTV nagrada, vodila glumica Eva longorija. Ona je na početku podsetila na nedavno špansko osvajanje svetskog prvenstva u fudbalu, što je publika pozdravila ovacija.

Odmah nakon toga počele su dodele, a glumica Tejlor Mamsen iz serije “Gosip Girl” uručila je nagradu za najboljeg novog izvođača gde su bili nominovani Plan B, Keiša. Džastin Biber, BoBi Džejson Derulo, a nagradu je osvojila Kejša.

Zvezde MTV rijalitija „Džersej šor“ predstavili su nominovane za najbolji pop video (Majli Sajrus, Kejti Peri, Lejdi Gaga, Ašer i Rijana), a pobedila je trenutno najveća svetska zvezda Lejdi Gaga koja se javila iz Budimpešte gde je na kratko prekinula koncert kako bi se javila fanovima u Madridu.
Nakon toga je Džoni Noksvil iz „Džekesa“ uručio nagradu bendu Paramore za najboljeg alternativnog izvođača, a u toj kategoriji su još bili nominovani i Gorilaz, Gosip, Vempajer Vikend i Arkejd Fajr.
Bon Džovi je primio nagradu za Global Ajkon MTV, a do sada su nastupili Kings of Lion, Rijana i Keti Peri.

Džastin Biber najbolji muški izvođač

Eva Longorija je otkrila publici da je “70 odsto” Špankinja i predstavila je svoju familiju iz Madrida, četvoricu manekena, a nakon tog malog intermeca prozvala je Keli Bruk i Dejvida Bizbala da proglase najbolji spot. Tu su nominovani 30 sekonds to Mars, Eminem, Lejdi Gaga, Keti Peri i Plan B, a nagradu je osvojila supruga komičara Rasela Brenda, Keti Peri, koja se zahvalila reperu Snup Dogu što je učestovovao u njenoj pesmu “Kalifornija Gurls”.
Nakon nje je ekipa serije “Džekes” izazvala oduševljenje svojim “akrobacijama” i bila odličan uvod u nastup rokera Kid Roka.

Emili Osment, koja glumi u veoma popularnoj seriji “Hana Montana” imala je čast da predstavi najboljeg muškog izvođača.
Uglavnom su reperi preovladavali u nominacijama za tu kategoriju (Eminem, Ašer i Kanje Vest), dok su ostala dva mesta pripala Džastinu Biberu i Enrike Iglesijas. Pomalo neočekivano nagradu je osvojio Džastin Biber, koji je rekao da su mu svi ostali nominovani izvođači inspiracija za dalji rad.

Linkin Park razdrmali publiku

Bivši gitarista Gans n Roses-a, Sleš izašao je da uruči nagradu za najbolji nastup. Nominovani u ovoj kategoriji su Bon Džovi, Lejdi Gaga, Mjuz, Kings of Lion i Linkin Park. Mnogi su očekivali da upravo britanski bend Mjuz osvoji ovu nagradu, kao što su to činili ranijih godina, ali je ovaj put Linkin Park ide kući sa statuicom MTV televizije. Oni su nekoliko minuta nakon preuzimanja nagrade razdrmali publiku u centru Madrida svojom novom pesmom.
Tinejdž zvezda Majli Sajrus je imala odličan nastup, ali on se nimalo ne slaže sa njenim “čednim” stajlingom koji već dugo promoviše.
Ekipa “Dudsi”, finska verzija “Džekesa”, najavila je izbor za najboljeg Hip hop umetnika, gde nije bilo nikakvog iznenađenja. Eminem je naravno osvojio ovu nagradu i javljajući se iz Brazila zahvalio se svim svojim fanovima.

Pevač Enrike Iglesijas dobio je nagradu za najboljeg evropskog izvođača, a u toj kategoriji je bio nominovan i naš Marko Milićević koji, nažalost, nije imao dovoljno glasova da uđe čak ni među prvih pet.

Bon Džovi za kraj

Majli Sajru, koja je već nastupala u toku večeri, izašla je opet da predstavi najboljeg rok izvođača, a u toj kategoriji su se našli Ozi Ozborn, Kings of Lion, Mjuz, Linkin Park i bend glumca Džereda Leto 30 sekonds to Mars, koji je i osvojio ovu nagradu. Džered je održao kratak govor u kome se svima zahvaljivao.
Mala šala voditeljke Eve Longorije (obukla se u šunku i rekla da je Lejdi Gaga zaboravila svoju haljinu) izmamila je osmeh kod publike. Na scenu je izašao reper Dizi Raskal, koji je najavljivao izbor za najboljeg ženskog izvođača. Ovo je možda do sada bila kategorija sa najvećom konkurencijom (Keti Peri, Majli Sajrus, Rijana, Lejdi Gaga i Šakira). Avagardna pevačica je ponovo morala da prekine svoj nastup u Budimpešti, kako bi primila drugu nagradu. Ona je pozvala publiku sa svog koncerta da pozdravi ljude koji se nalaze u Madridu, što su ovi sa zadovoljstvom uradili.
Već ranije viđena ekipa “Džekesa” najavila je izbor za najbolju pesmu. U toj kategoriji su nominovani Lejdi Gaga, Keti Peri, Eminem, Ašer i Rijana, a treću nagradu ove večeri osvojila je Lejdi Gaga i to za pesmu “Bed romens”.
Za kraj večeri nastupili su legendarni Bon Džovi koji su izveli pesmu “Its maj lajf”.

Reklame

Ostavite komentar