Muzički tandem snova

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 03 Nov 2010

Jesenju i zimsku letargiju usled nedostatka kvalitetnih koncerata inostranih izvođača opasno će razdrmati Vlatko Stefanovski i Stefan Milenković koji su za 22. decembar u Sava centru zakazali zajednički koncert.

Jedan od najboljih balkanskih gitarista i najpoznatiji srpski violinista zajednički nastup, prema saznanjima Danasa, pripremaju skoro godinu dana, tako da nema sumnje da Beograđane očekuje do sada neviđeni muzički spektakl.

- Ovo je u stvari više od koncerta. Ovo je događaj od prvorazrednog značaja za ovdašnju kulturu, ekskluzivni događaj koji se ne propušta. Vlatko i Stefan zajedno, to je saradnja decenije. Ponosni smo što smo spojili dva vrhunska umetnika, biće to veče za pamćenje – najavio je Ivan Ivačković iz Beogradske kulturne mreže koja organizuje zajednički nastup dvojice muzičkih virtuoza.

Dvojica muzičara za sada su „zakopčani“ kad je u pitanju repertoara na zajedničkom koncertu, a iz njihovih izjava jedino se može zaključiti da neće dominirati klasična muzika.

- Neopisivo se radujem da sviram sa Vlatkom. On je čovek od kojeg svaki muzičar može mnogo da nauči. Ne zna se da li ima jaču tehniku ili emociju, a baš te dve stvari čine nekog muzičara izuzetnim. Već smo počeli da gradimo repertoar za koncert, a meni je posebno zanimljivo što neću svirati nešto što je klasična muzika. Mislim da je ovo sjajna ideja i jedva čekam da izađem na scenu – rekao je Stefan Milenković.

Vlatko Stefanovski je naglasio da očekuje da će koncert biti poseban doživljaj, kako za publiku tako i za izvođače na bini.

- Stefan je bio čudo od deteta, toga se svi sećamo. Više nije dete, ali je ostao čudo. Impresioniran sam njegovim sviranjem i smatram privilegijom to što ćemo biti na bini zajedno. Od početka se videlo da ćemo biti zanimljiv spoj i da inspirišemo jedan drugog. Verujem da ćemo publiku u Sava centru dići na noge i da će to biti fantastičan doživljaj za sve u dvorani – zaključio je Stefanovski.

Kakav će biti repertoar u okviru kojeg će Stefanovski i Milenković ukrstiti gitaru i violinu i koji će još muzičari učestvovati kao pratnja na koncertu saznaće se već danas na konferenciji za medije. Karte za koncert mogu se kupiti na blagajni Sava centra po cenama od 1.650, 2.150, 2.450 i 2.850 dinara.

Reklame

Ostavite komentar