Od večeras nove epizode serije “Selo gori, a baba se češlja”

Izvor: Press online
Postavljeno 07 Nov 2010

Završni ciklus serije „Selo gori, a baba se češlja” počinje da se emituje večeras na Prvom programu RTS-a u starom terminu od 20.05 časova. Repriziranje 67 epizoda avantura iz Petlovca, koje je završeno sinoć, često je bilo najgledaniji sadržaj na srpskim TV stanicama. U proseku rejting serije je bio više od 20 odsto, a udeo u gledanosti oko 50 odsto!


U nove 22 epizode, pored već poznate plejade izvrsnih glumaca, pojaviće se i Dara Džokić, Ceca Bojković, Dragan Petrović Pele, Danica Todorović, Irfan Mensur, Bane Tomašević i mnogi drugi.

Režiser i scenarista najgledanije srpske serije Radoš Bajić kaže za Press da je ogroman rad i napor uložio u projekat „Selo gori” i da je posle 700 dana snimanja napokon „baba očešljana”.

Naša ekipa se oseća kao posle preživljene bure! Danonoćno smo radili ulažući poslednje atome snage za što bolji kadar i da, posle četiri godine neprekidnog rada, okončamo ovaj projekat sa elanom i koncentracijom s kojom smo ga i započeli. Dok se moja ekipa saradnika odmara, ja još imam posla u montaži i tonskoj obradi, gde se finaliziraju poslednje epizode. Zadovoljan sam onim što smo napravili, spokojan sam i miran pred emitovanje novih epizoda, uveren sam da nećemo izneveriti armiju naših fanova, kojima se zahvaljujem na ogromnoj podršci koju mi pružaju – rekao je popularni Radašin iz Petlovca.

Prva premijerna epizoda, koja se prikazuje večeras, nosi naziv „Bratunac” i otkriva nam novi lik – Kožnog, koga tumači Dragan Petrović Pele. Radašin (Radoš Bajić) i Radojka (Ljiljana Stjepanović) kreću na put u Bratunac u posetu ćerki Miloni (Mariana Aranđelović) i zetu Radenku (Fuad Tabudžić) i tada će se izgubiti u vrletima divljine. Milona i Radenko se spremaju da dočekaju roditelje kako dolikuje i od lokalnog zelenaša Kožnog pozajmljuju novac. U Petlovcu Radoslav (Nedeljko Bajić) i Ivana (Marija Petronijević) odlučuju da se odvoje od roditelja i kupe plac van sela. To kod Radašina izaziva revolt i dolazi do konflikta između oca i sina.

„Selo gori, a baba se češlja” je najobimniji i najzahtevniji TV i filmski projekat u Srbiji u poslednjih 20 godina. Saga o srpskom selu snimala se u kontinuitetu od 2006. do avgusta ove godine. Produkcijska kuća „Kontrast studio”, koja je koproducent projekta, od snimljenog materijala mogla bi da izmontira 37 igranih filmova!

Reklame

Ostavite komentar