Perhana pojela trema

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 12 Nov 2010

Na pitanje kako komentariše to što je na sceni Sava centra zasenio svoju partnerku Milicu, Stevan kaže: – Nisam imao utisak da je bilo tako, mislim da smo oboje sjajno odigrali uloge.


PANK opera “Dom za vešanje” Emira Kusturice us redu veče je na beogradskoj premijeri u Sava centru oduševila publiku, baš kao što je pre tri godine zadivila Francuze. U nesvakidašnjem muzičko-scenskom spektaklu, uz sjajnog doktora Neleta Karajlića u ulozi glavnog negativca Ahmeda Đide, i Gorice Popović kao Perhanove bake Hatidže, briljirale su i mlade “zvezde Granda” Stevan Anđelković i Milica Todorović, koji su maestralno izneli uloge Perhana i Azre. Mladi Anđelković, koji je na premijeri dominirao scenom, ističe da je oduševljen reakcijom publike.

- Pojela me trema uoči premijere, jer je nastup pred beogradskom publikom nešto posebno – kazao je za “Novosti” Stevan Anđelković. – U Parizu nisam imao ni približno ovakvu tremu. Veliko je zadovoljstvo, ali i odgovornost igrati sa Neletom Karajlićem i Goricom Popović, koji su nam mnogo pomogli savetima. Najvažnije mi je bilobilo kako da što pre izađem iz kutije, zbog čega sam uz pomoć Stribora Kusturice morao da prođem ozbiljne pripreme. Morao sam da savladam i glumu, jer je to za mene bila potpuna novina.

Anđelković naglašava da je neprocenjivo iskustvo i velika privilegija sarađivati sa režiserom Emirom Kusturicom:

- Raditi sa Kusturicom je kao da ste otišli u Legiju stranaca. Šalim se, naravno, ali moram da kažem da zahteva disciplinu i ozbiljan rad. Kusta nas je posle francuske premijere pohvalio i rekao da je veoma ponosan na nas, a dok su trajale probe za nastup u Sava centru, svetovao nam je da se štedimo za premijeru. Angažman u operi “Dom za vešanje” je velika stvar za mene i moraću dobro da pazim na buduće profesionalne korake kako ne bih izneverio publiku. U početku nisam imao veliku želju da se bavim glumom, ali sada mi se čini da bih čak voleo da budem glumac.

Ni Milica Todorović ne krije da je sa velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem čekala beogradsku premijeru i da je zadovoljna kako je sve prošlo.

- Konačno mi je pao kamen sa srca – veli nam Milica. – Imala sam veliku tremu, ruke su mi se znojile, ali mi je posle prve scene bilo lakše. Velika je čast igrati u projektu Emira Kusturice, stati rame uz rame sa Neletom i Goricom. Ovo je za mene, nadam se, i veliki preokret u karijeri. Iskreno, lakše mi je bilo da naučim da pevam na romskom jeziku, nego da glumim.

Reklame

Ostavite komentar