Skandal: Čija je pesma Kaligula? Poslušajte PREMIJERNO obe verzije!

Izvor: Opera-17.com
Postavljeno 02 Nov 2010

Pesma “Kaligula” napravila je pravu zbrku! Prvo je trebala da je snimi JK, ona je onda odlučila da je ustupi Bokiju13, a na istu melodiju, pesmu je snimio i Dejan Stanković, koji je svoju verziju naslovio takođe “Kaligula”.

Dejan Stanković, svima poznatiji kao voditelj emisije ”Luda Kuća” i bivši farmer danas u 19h pravi promociju svoje nove pesme koja nosi naziv ”Kaligula”!

I to ne bi bilo ništa spektakularno, da pesmu pod istim tim naslovom trebalo da kao singl objavi pop diva Jelena Karleuša, koja je ipak tekst Marine Tucaković poklonila svom velikom prijatelju Bokiju 13.

- Dejan svesno igra na provokaciju. Rešio je da obradi veliki indijski hit, koji je već snimio makedonski showmen Boki13, a čitavu situaciju je začinio time što je pesmu naslovio “Kaligula” i uzeo jedan deo teksta koji je javnosti poznat još od maja meseca. Očigledno nije razmišljao da Marina Tucaković i Boki13 mogu da ga tuže - kaže izvor portala Opera17.

Naša redakcija došla je do pesme ”Kaligula” koju je otpevao Dejan Stanković, a čija promocija je večeras:

“Svako veče nepromišljena veza, kome je do vernosti kad kurvi je do sexa, vladavina grehova ma kakva veza…” peva Dejan Stanković.

Kako je Boki 13 najavio premijeru pesme tek u jednoj od narednih emisija “Grand Show”, mi smo ga kontaktirali, a on je ostao zapanjem saznanjem da je Dejan otpevao ”Kaligulu” i rekao nam:

- Prvi put čujem od vas za to! Svašta! Ja večeras imam snimanje i pevam premijerno u Grandu pesmu ”Kaligula”, i to original. Ne znam ni ko je taj dečko, želim mu sreću ako želi da se bavi pevanjem, ali za ovaj posao nije dovoljno obući se u žensko, staviti krunu na glavu i pevati, potrebna je i ta neka čarolija koju ja imam - kaže Boki13 za portal Opera17, a zatim je dodao:

- Jedan je original, sve ostalo su kopije.

Voditelj, koji se na kvarno poslužio nazivom pesme i pomenutom frazom iz pesme za portal Opera17 je samo kratko rekao:

- Ne želim mnogo da komentarišem pomenutu situaciju. Ovo će biti revolucija – poručio je Stanković u svom fazonu.

Tekstopisac Marina Tucaković, koja je napisala originalni tekst “Kaligula”, nije bila dostupna za komentar, a mi smo kontaktirali Aleksandra Kojića koji je pisao Dejanovu verziju:

- Ja jesam pisao Dejanu tekst za njegovu pesmu, sve osim spornih delova koji se pominju u pesmi Bokija13. Dejan je samoinicijativno dodao te delove teksta o čemu sam ja obavešten tek kada je pesma snimljena. U svakom slučaju sve je to showbiz i zato ljudi opustite se i pevajte - kaže Aleksandar za portal Opera17.

Interesantna stvar u celoj situaciji je ta da je neke od motiva indijske pesme, koju su obradili Boki13 i Dejan,  već iskoristila Anabela za svoju numeru “Igra Istine”.

Bilo kako bilo, ovo je jedna od nesvakidašnjih situacija na našoj estradi, a Boki13 rešio je da danas pusti pesmu na YouTube. Mi vam donosimo njegovu verziju, kao i Dejanovu. Posušajte.

Reklame

1 komentar

  1. Jecka said on 03/11/2010 at 13:11

    Koja budalaština i živi dokaz da je deficit dobre muzike i tekstova na estradi! Njih troje snimilo istu pesmu, Anabela, Boki-13 i Kralj, samo se postavlja pitanje, čiji je kompozitor prvi “maznuo” indijski hit i elektronski ga obradio. Ovo je dno dna folk-muzike i totalni nedostatak ideja. Gde ste kompozitori i aranžeri, ove kradje su prevršile meru, što ne radite svoj posao?

Ostavite komentar