Skandal: Pilići na Farmi pocrkali zbog nemara !

Izvor: Kurir
Postavljeno 03 Nov 2010

Udruženje Feniks optužilo farmere i produkciju rijalitija da su krivi što je na imanju u Lisoviću uginulo pet životinja

Udruženje za zaštitu životinja i razvoj građanske svesti Feniks iz Beograda žestoko je optužilo takmičare i produkciju rijalitija da su zbog nemarnosti i bahatog ponašanja prema životinjama dozvolili da ugine pet pilića.

- Farmeri su nesposobni da se brinu o njima na adekvatan način. Ovog puta zbog njihove nesposobnosti dogodio se pravi skandal,  uginulo je nekoliko pilića. Odgovornost dele organizatori, akteri i oni koji su svoje životinje „pozajmili“ da „glume žive eksponate“. Iako u prvom serijalu nisu imali iskustva, sada je jasno da su životinje unapred žrtvovane – navedeno je, između ostalog, u njihovom proglasu za javnost.

Milica Ranković, predstavnica Udruženja Feniks, u razgovoru za Kurir dodatno je objasnila njihov razlog za revolt.

- Pilići su uginuli jer su dobili više vitamina nego što treba. Skandalozno. Ne mislim da je to neko namerno uradio, ali jasno je da ti ljudi ne umeju da rade sa životinjama. Sada verovatno svi misle – to su samo neki pilići, ali verujte, nije tako. Ako se ne uozbilje, ko zna šta će biti sa životinjama. Pink ima nacionalnu frekvenciju, a samim tim i odgovornost da spreči ovakvo ponašanje – naglašava Milica.

Reklame

Ostavite komentar