Slađana Milošević: ‘Karleuši drugi pišu kolumne’

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 02 Nov 2010

Famozne kolumne Jelene Karleuše nisu njeno delo, tvrde saradnici Slađane Milošević u otvorenom pismu Olji Bećković, koje su objavili pojedini domaći mediji.

Pismo je voditeljki i autorki ‘Utiska nedelje’ upućeni radi izražavanja nezadovoljstva njenim izborom gostiju u emisiji, u koju je dovela pomenutu pevačicu. Prema mišljenju saradnika Miloševićeve, Karleuša već neko vreme kopira pop-rok ikonu, gostujući na B92 sa stavovima koje Slađana promoviše već decenijama.

„U emisiji ‚Utisak nedelje‘ ugostili ste turbo zvezdu Jelenu Karelušu, osobu koja je poslednjih dana uzurpirala prostor TV B92. Naprasno je dobila podršku vašeg medija, dok se javnost pita zašto? Naivno gledano, gospođa Karleuša napisala je ‚sama‘ kolumnu u kojoj je pružila podršku gej populaciji, sa osvrtom na nerede na ulicama Beograda. U emisiji ‚Poligraf‘ govorila je i o kulturnoj politici Srbije, o tome šta treba menjati a šta ne, zatim i o izvođačima iz bivših jugoslovenskih republika koji neprestano dolaze i bez teškoća drže koncerte, dok za naše umetnike nema mesta. Primetno je samo to da u poslednjih nedelju dana govori o temama koje su od društvenog značaja, a o kojima je Slađana Milošević govorila još pre 10-15 godina. Da li to Jelena Karleuša želi da preko noći postane društveni aktivista i Slađanin glasnogovornik ili je samo njena kopija? Odjednom izjavljuje da je zabranjena, da ne može da snimi album, da je napadaju i prete sa svih strana, navodno je kamenovana, žigosana?“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Na ove prozivke JK, naravno, nije ostala dužna.

„Moje mišljenje je da gospođa Milošević ne treba sebe da uljuljkuje u ideju da je zaslužuje bilo čiji poziv i razumevanje. Ako ja u jednom danu postignem cilj koji ona pokušava da postigne dvadeset godina, to znači da ona, jednostavno, ne radi to dobro. Nema tu mnogo filozofije. Šta je njoj? Ko sve neće da ustane iz sarkofaga,“ rekla je Karleuša za ‘Alo’.

Reklame

Ostavite komentar