Srpski film najcenzurisaniji film decenije

Izvor: poznati.info
Postavljeno 28 Nov 2010

Kako prenosi “BBC” kontraverzni “Srpski film” režisera Srđana Spasojevića je postao najcenzurisaniji film decenije zbog isečenih scena u ukupnom trajanju od 4 minuta i 11 sekundi. Prethodni rekord je držao film “Nammavar” iz kojeg je isečeno čak pet minuta i osam sekundi neprikladnog sadržaja.

Od samog starta film je naišao na oštre kritike i prevashodno mu se zameraju pojedine scene, koje ne bi želeli da navodimo. Zanimljivo je da je na premijeri filma Srđan Todorović pojavio zajedno sa svojim ocem Borom Todorovićem, jednim od najpoznatijih Srpskih glumaca, koji je revoltiran sadržajem filma napustio salu, a da film nije ni odgledao do kraja.

Na Facebook-u postoji dosta grupa koje se zalažu za zabranu “Srpskog filma” i koje broje i po nekoliko hiljada članova. Na nedavno održanom “Frajt Festu” u Londonu film uopšte nije ni prikazan s obzirom da je distributer želeo da prikaže integralnu verziju, a ne verziju koju je odobrio “Britanski odbor za klasifikaciju filmova”. Na integralnoj verziji u odnosnu na orginalnu ima čak 49 promena i ni takav čak nije uspeo da prodje na festival i traženo je da se iz integralne verzije izbace 4 minuta i 11 sekundi filma.

Reklame

Ostavite komentar