Stefan Kapičić i Dru Barimor u drami o hladnom ratu

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 29 Nov 2010

Srpski glumac Stefan Kapičić trenutno boravi u gradiću Enkoridžu na Aljasci gde bi ovih dana trebalo da završi snimanje holivudskog filma „Everybody Loves Whales” u kome igra pored američke zvezde Dru Barimor.

Uspavani Enkoridž na Arktičkom krugu od septembra je doživeo veliku transformaciju kada je pretvoren u scenografiju za ovaj film, ali se njegovi stanovnici ne bune – naprotiv, priželjkuju još filmskih ekipa u svom komšiluku, jer to za njih znači prosperitet i ekonomski napredak. Film „Everybody Loves Whales” (“Svi vole kitove”) snima se u produkciji čuvene kompanije „Univerzal”, a baziran je na istinitom događaju koji je opisan u knjizi Toma Rouza „Freeing The Whales”.
Glavne uloge u ovom ostvarenju koje predstavlja mešavinu drame i romantične komedije tumače Dru Barimor, Džon Krasinski, Kristen Bel i Stefan Kapičić, a režija je poverena Kenu Kvapisu. Snimanje je počelo u septembru u Enkoridžu, najsevernijem i ujedno najvećem gradu Aljaske, a ekipa bi ovih dana trebalo da privede posao kraju. Inače, budžet filma je 30 miliona dolara.
Lik našeg glumca Stefana Kapičića zove se Juri, a film će na simpatičan način pokazati kako su se Amerikanci, Rusi, Eskimi i velike naftne kompanije udružile sa istim ciljem – da učine dobro delo i spasu kitove. Naime, radnja filma je smeštena u 1988. godinu, a prati istinitu priču o tri velika plava kita zarobljena ispod glečera u Arktičkom okeanu. U tom periodu hladni rat se završava i politička situacija u svetu okupira kompletnu pažnju medija. Baš tada, u moreuzu Arktičkog okeana, jedan lokalni Eskim primetio je tri zarobljena kita ispod lednika, koja ne mogu da se oslobode.
Tada počinje dvonedeljna drama koja se odvija za vreme geopolitičkih promena dve vodeće sile Rusije i Amerike. Zarobljeni kitovi privlače pažnju svetskih medija, te se stotinak novinara uputilo ka gradiću Borou. Među njima je i aktivista „Grinpisa“ koju tumači Dru Barimor, lokalni novinar kojeg tumači Džon Krasinski i mlada reporterka iz Los Anđelesa.
Očekuje se da će film premijeru imati 2012.

Reklame

Ostavite komentar