Suđenje na pomolu: Ekselu i u igrici smeta Sleš

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 28 Nov 2010

Pevač grupe Guns N’ Roses Eksel Rouz tužio je kompaniju Activision zbog toga što se trećem nastavku u popularne muzičke video igrice „Guitar Hero“ pored njega pojavljuje i Sleš, bivši gitarista američkog benda.

Rouz u tužbi tvrdi da je dao ovlašćenje da se koristi numera „Welcome To The Jungle“, ali ne dozvolu da se uz njegov lik pojavi i animacija Sleša, te zato traži odštetu od čak 20 miliona dolara.

Iz kompanije Activision saopštili su da je u pitanju klasičan nesporazum pošto su smatrali da je potpuno normalno da se uz pesmu „Welcome to the Jungle“, koja je napisana još 1987. godine, pojavi i Sleš koji je tada svirao u bendu. Pevač „pištolja i ruža“ je međutim odgovorio da ne veruje da je u pitanju nesporazum već, kako kaže, „zla namera“ pošto se i na naslovnoj strani omota igrice takođe pojavljuje Sleš. On dalje navodi i da je Activision neovlašćeno za nastavak igrice iskoristio i pesmu „Sweet Child of Mine“ čiju je upotrebu odobrio samo u prethodnom.

- Odšteta od 20 miliona je jedini način da neki ljude shvate kako ne mogu više ime Guns N’ Roses koristiti zajedno sa likom Sleša. On je prošlost i neće više nikada biti član ovog benda – rekao je Eksel Rouz.

Reklame

Ostavite komentar