Turneja Lene Kovačević po Srbiji

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 17 Nov 2010

Džez pevačica Lena Kovačević održaće 27. novembra koncert u Dvorani kulturnog centra u Pančevu, u okviru promocije albuma „Dobar dan za pevanje“.

Mlada i talentovana umetnica započela je turneju još letos nastupom na „Samertajm festivalu“ u Sava centru, a posle Pančeva očekuju je koncerti u Banjaluci, Novom Sadu, Zaječaru i drugim gradovima Srbije.

- Osim u pesmama sa albuma, publika će uživati i u obradama starih hitova kao što su „Ko nekad u osam“ koju je proslavio Đorđe Marjanović, ali i nekim Bajaginim hitovima – kaže nam Lena Kovačević, koja početkom sledeće godine planira da održi koncert u Beogradu. – Ljudi se uvek obraduju starim i dobrim pesama koje sam obojila džezom, zvucima harmonike i našom tradicijom.

Na pitanje da li joj je bilo teško da svoju muziku približi široj publici koja je naviknuta na komercijalnije note, Lena veli:

- Nije, jer je za dobru pesmu uvek idealno vreme. Muzika je izraz jednog vremena i najbolja terapija za sve, a meni je bilo izuzetno zanimljivo da na svoj način osvežim taj stari zvuk.

Reklame

Ostavite komentar