Vlatko naslednik Tošeta Proeskog

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 26 Nov 2010

Makedonska i balkansa muzička pop scena je od tragične pogibije pevača Tošeta Proeskog neprekidno u potrazi za njegovim pravim naslednikom. Među najpopularnijim izvođačima trenutno su Vlatko Ilievski, Aleksandar Belov, Kristijan Jovanov, Martin i Stefan Filipovski, Risto Samardžiev. Publika u Srbiji imaće prilike da uskoro vidi na koncertu trenutno najpopularnijeg među njima u Makedoniji, a to je Vlatko Ilievski.

Vlatko trenutno glumi u seriji “Od danas do sutra”, koja se emituje sa velikim uspehom na „Sitel“ televiziji.
- Nisam ni sanjao da će serija “Od danas do sutra” postati toliko popularna u Makedoniji. Ona ima rejting četrdeset na Televiziji “Sitel”, što znači da je popularna kao recimo serija “Selo gori, a baba se češlja” u Srbiji. U njoj glumim mladog biznismena, člana brojne porodice koja živi u istoj kući. Zanimljivo je da u seriji glumi i moja dugogodišnja devojka Ana Stojanovska (bivša učesnica “Survivora“, prim. nov.). Mi smo se zabavljali pet godina još dok smo bili studenti glume na fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju – rekao nam je Vlatko.

Vlatko Ilievski je u Makedoniji trenutno pevačka zvezda. On je karijeru započeo sa dvanaest godina, svirajući gitaru i pevajući u lokalnim klubovima. Potom je počeo saradnju sa hevi-metal bendom “Moraliti”, sa kojima je objavio jedan muzički album 2003. godine. Bend je bio veoma popularan i Ilievski je sa bendom nastupio kao predgrupa legendarnoj grupi “Dip parpl” na njihovom koncertu u Skoplju 2005. godine. Od kako je Ilievski započeo solo karijeru 2007. godine, podobijao je pregršt nagrada na festivalima u regionu i snimio dva albuma.
Najveći hitovi su mu “Najbogatiji na svetu”, “Sreća”, “Gušni me” duet sa Tamarom Todevskom. Godine 2005. pevao je bek vokale Martinu Vučiću na takmičenju za pesmu “Evrovizije”, a 2010. godine bio je u najužem izboru da predstavlja Makedoniju na evropskom takmičenju. Pobedio ga je Gojko Tanevski u finalnoj večeri “Skoplje festivala 2010”, premda su obojica imali isti broj bodova. Iste godine napravio je prvi veliki solo koncert u dvorani Boris Trajkovski, kom je prisustvovalo 10.000 njegovih obožavalaca.
- Napunio sam veliku halu “Boris Trajkovski” u junu ove godine. Pre par nedelja ponovo sam sa starim bendom nastupio kao predgrupa grupi “Skorpions” u Budimpešti. Planiram da nekoliko mojih pesama otpevam i na srpskom i na engleskom jeziku kako bih se predstavio široj publici. Voleo bih da iduće godine nastupim u Beogradu. Nadam se da će pre toga u Srbiji početi da se emituje serija “Od danas do sutra” kako bih se predstavio i kao glumac – kaže Ilievski, koji bi želeo da bude pravi Tošetov naslednik.

Reklame

Ostavite komentar