Željko Mitrović: Grand će biti evergrin Balkana

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 24 Nov 2010

Da Makedonci i Srbi imaju slične probleme ali i ukuse videlo se preksinoćvećna skopskom aerodromu – vozačkombija koji je vozio grupu beogradskih novinara pristiglih u Skoplje avionom na žurku TV Pink povodom otvaranja makedonske filijale ove televizije „s vrata“ je prepoznao jednu koleginicu, članicu žirija „Zvezda Granda“, i požalio se da kod njih – nema pušenja skoro nigde. Srpski zakon o „zabrani pušenja“ – ispostavilo se veću noćnom klubu kraj skopskog hotela „Holidej In“ gde je održana slavljenička žurka – prava je romansa u odnosu na makedonski.

U svakom ugostiteljskom objektu – uključujući i diskoteke i noćne klubove – zabranjeno je konzumiranje duvana – ali je zato stvar sa turbo-folkom, Farmom i Grandom daleko liberalnija i reklo bi se – univerzalnija. Makedonci, ispostavilo se, nemaju baš sluha za kolumnistkinje – Skoplje je i dalje okićeno plakatima i bilbordima za koncert Jelene Karleuše najavljen za 20. novembar u Hali „Boris Trajkovski“, koji nije održan – zbog slabe prodaje karata.

Kanal „Pink 15“ počeo je da radi prošle nedelje, a nastao je tako što je Željko Mitrovićkupio skopsku stanicu „Kanal 15“ i tako proširio svoju medijsku imperiju na sve zemlje bivše Jugoslavije, osim Hrvatske. Makedonci su dosad mogli da prate sadržaje Pinka preko kablovske televizije, dok je pravo na emitovanje Farme imala jedna druga makedonska privatna televizija. Pojedine makedonske političke partije, poput VMRO DPMNE, pobunile su se verbalno zbog novog Pinkovog kanala navodeći, pored ostalog, da Makedonci na taj način „gube svoj nacionalni identitet“.

Na Pinkovoj žurci u Skoplju pevale su zvezde Granda, Željko Samardžić, Esma Redžepova i Aca Lukas, ali posetioci noćnog kluba nisu bombardovani isključivo turbo-folkom. Drugi čovek „Grand produkcije“ Žika Jakšićveći deo večeri proveo je svirajući bas gitaru sa bendom na bini, a repertoar je bio više nego spontan. Aca Lukas je, recimo, otpevao i nekoliko numera Prljavog kazališta i Bijelog dugmeta, dok je zajedno sa pomenutim Jakšićem „pretresen“ repertoar Riblje čorbe (od „Dva dinara druže“ do „Ostani đubre do kraja“). U pola noći mikrofona se u veseloj atmosferi prihvatio i vlasnik Pinka otpevavši specijalno za mnogobrojne zvanice stari hit Plavog orkestra „Bolje biti pijan nego star“.

Vidno raspoloženi Mitrović, okupljenima je doslovce sa bine rekao: ‘’Je…. su mi majku zbog Granda. Ali, to je mejnstrim Balkana. Stojim iza toga. Mi nemamo drugi mejnstrim. Za deset ili dvadeset godina Grand se može izučavati kao evergrin balkanskih prostora. Zato Grand, thanks. Thanks a lot’’, rekao je Mitrović.

Za sve goste iz Srbije Pink je odmah posle žurke, u ranim jutarnjim časovima, organizovao avionski prevoz do Beograda.

Reklame

Ostavite komentar