Zvezda “Granda” proneverila 4.000.000 ?

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 23 Nov 2010

Pre nego što je rešio da zapeva pred televizijskom publikom, Bojan Petrović, kandidat koji je pre deset dana ispao iz takmičenja za „Zvezde Granda“, prošle godine bio je priveden i to zbog optužbe za proneveru četiri miliona evra!

Ova vest, koju su objavile jedne dnevne novine u martu prošle godine, sada je tako dodatno dobila na aktuelnosti. Prema onome što se tada moglo pročitati, pevač i novopečeni suprug astrologa Sanje Colje pre godinu dana je sa još 12 osoba podigao 275 kredita u NLB banci, od čega su pribavili protivpravnu korist. Na optužnici Specijalnog tužilaštva, pored Bojana našlo se još 11 muškaraca i jedna žena, a oni su optuženi za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja i pranje novca. Ova kriminalna grupa je funkcionisala u periodu od marta 2006. do kraja januara 2007. godine, a Bojan je optužen da je posredovao u pronalaženju osoba koje su predavale lažne zahteve za kredit, a potvrde o zaposlenju im je izdavala firma „Tesiline grup“.
- Fizička lica su formalno podnosila zahteve za dobijanje kredita kod NLB kontinental banke, ekspozitura u Inđiji, pri čemu su im organizatori kriminalne grupe sačinili lažne potvrde o zaposlenju u njihovoj firm „Tesiline grup“ i potvrde o visini plate. Ove zahteve za dobijanje kredita odobrio je šef ekspoziture u Inđiji, iako je znao da podnosioci zahteva ne ispunjavaju uslove za dobijanje kredita, tako da je i protiv njega podneta prijava – stajalo je između ostalog u optužnici Specijalnog tužilaštva.
Nakon što su krediti odobreni, gotov novac u iznosu od 3.497.000 evra i 963.480 švajcarskih franaka, u dinarskoj protivvrednosti, vođe grupe su preuzele novac i međusobno podelili.
Kako bismo dobili komentar, pozvali smo Bojana, koji nam je potvrdio ovu priču.
- Jedino što mogu da vam kažem jeste da je istina da sam optužen. Ne smem nikakve informacije da dajem zato što je proces još u toku – rekao je Bojan za Alo.

Saša Popović: Šokiran sam tom informacijom

Direktor „Grand produkcije“ Saša Popović bio je šokiran informacijom da je bivši učesnik njegovog takmičenja osumnjičen za kriminalne radnje.
- Zatečen sam tom informacijom. Kad nam kandidati dolaze na audicije, proveravamo njihovo pevanje, ali ne i to da li imaju dosije u policiji. Jednostavno, činjenica da se slobodno kreću čim mogu da dođu na audicije i takmičenje nam je dovoljna da ne sumnjamo u njihovu prošlost. Kako stvari stoje, od naredne sezone ćemo morati finalistima da proveravamo da li protiv njih postoji optužnica – rekao je Popović za Alo.

Reklame

Ostavite komentar