Časopis “Elle” optužen za “izbeljivanje” bolivudske zvezde

Izvor: PG portal
Postavljeno 24 Dec 2010

Modni časopis “Elle” optužen je da je “izbeljivao” kožu slavne bolivudske zvezde Ajšvarije Raj na fotografijama koje su se ovog meseca pojavile u indijskom izdanju lista.

Kako prenosi londonski “Dejli mejl”, čitaoci optužuju publikaciju za digitalno “izbeljivanje” kože 37-godišnje glumice koja na slikama deluje nekoliko nijansi svetlija.

Poznata bolivudska zvezda pojavila se “belja” nego u prirodi na naslovnoj strani, kao i na još nekoliko glamuroznih fotografija objavljenih u decembarskom broju časopisa.

- Izgleda kao da je svetliji ten uvek u modi, a da je tamna koža nešto čega se treba groziti”, prokomentarisao je jedan od obožavatelja Ašvarije.

Nedavno je američko izdanje časopisa “Elle” kritikovano za “izbeljivanje” kože crnopute glumice Gaburi Sidibe, zvezde filma “Precious”.

Boja kože je veoma osetljivo pitanje u Indiji gde tržište preparata za izbeljivanje kože beleži milionski obrt, uprkos kampanjama organizacija koje se tome protive, smatrajući da su ti proizvodi diskriminatorni i prevaziđeni.

Reklame

Ostavite komentar