Đani: Nikad više alkohol

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 28 Dec 2010

Posle brojnih zdravstvenih problema koje je imao u poslednje vreme, Radiša Trajković Đani (39) rešio je da promeni svoj život. Ne zato što hoće, već zato što mora. Prošle nedelje izašao je iz bolnice gde je lečen od teške upale pankreasa i zarekao se da nikad više neće okusiti ni kap alkohola. A, znao je Đani da se opija i luduje, često je zvao prijatelje u stanju teškog pijanstva i molio ih da dođu po njega ne znajući da objasni ni gde se nalazi.

- Sada je sve to prošlost koje ću se sećati kao vesele anagdote. Đavo je odneo šalu. Opametio me boravak u bolnici i shvatio sam da mi nema druge nego da u potpunosti promenim stil života ako hoću da živim. Imao sam takve bolove i muke koje ne mogu ni da opišem rečima. Doktori su mi lepo rekli – ako hoću da “dokrajčim” sebe samo da nastavim da pijem – kaže Đani za Vesti.

Lekari su vas i ranije upozoravali, ali vi ih niste ozbiljno shvatali. Zašto mislite da će sada biti drugačije?

- Nikada nije bilo ovako. Imao sam žestoko povišene trigliceride u krvi, ali nije bilo ni bolno, ni opasno kao ovo sada. Dok sam ležao u bolnici na ispitivanju u beogradskoj VMA presabirao sam svoj život. Nisam glup pa da ne vidim dokle sam sebe doveo. Bolovi, muke, haos… Šećer mi je bio preko dvadeset, što je katastrofa. Ako hoću da živim i odgajim svoje troje dece, moram da se opametim.
Kako se sada osećate?

- Mnogo bolje od kada sam izašao iz bolnice. Pijem lekove, na strogoj sam dijeti. Smršao sam desetak kilograma i ne mogu sebe da prepoznam. Šećer mi se stabilizovao na sedam jedinica i polako se vraćam na normalu, pa počinjem da radim.

Šta vam najteže pada?

- Da se ne lažemo – sve mi teško pada. Hoću da crknem od gladi! Obožavam da jedem, a ne smem. Umesto pečenja i masne hrane na koju sam navikao moram da jedem supice i bareno povrće. Mogu da jedem samo ono što najviše mrzim. Ali, nikada neću zaboraviti trenutak kada mi je u Švajcarskoj pozlilo. U sred nastupa savio sam se do zemlje od bola, nemoći i užasa. Ako neću da se to ponovi, moram da vodim drugačiji život.
Da li će i koliko posao trpeti zbog vaše bolesti?

- Neće trpeti. Bilo bi šteta, jer imam fantastičan album. Pesma “Još te sanjam” je hit i pozivi za gostovanja stižu sa svih strana. Taman kada mi je krenulo na poslu toliko dobro da bolje ne može biti, stigla je “opomena”. Dobro je što je tako, jer ko zna šta bih od sebe napravio. Godinama sam mnogo grešio i satirao sam sebe. Neuredan život, premalo odmora, previše jurcanja, još više alkohola uzeli su svoj danak. Ali, jak sam i ne predajem se.

Reklame

Ostavite komentar