Dragoljub Đuričić izazvao lavinu u Centru “Sava”

Fotke postavljene 30 Dec 2010


Velikom žurkom pod nazivom „Balkanska lavina“, sinoć je na sceni Centra „Sava“ poznati bubnjar Dragoljub Đuričić sa velikim brojem gostiju proslavio četiri decenije rada.

„Balkanska lavina”, performans bubnjara Dragoljuba Đuričića koji je, prema njegovim rečima, simbolizovao stanje i svest našeg naroda, održan je u sredu uveče u Velikoj dvorani Centra „Sava”.

Dragoljub Đuričić, jedinstvena pojava na muzičkoj sceni Srbije, pre više od decenije bubnjevima je izražavao bes. Danas su oni postali instrument za organizaciju jedne od najboljih žurki u gradu kojom je proslavio četiri decenije na sceni.

Na bini se pojavio prošavši kroz publiku i „Lavina” je mogla da krene.

Različiti ritmovi bili su spojeni u odlične numere, a Dragoljub Đuričić ih je povezao živahnom i pokretljivom igrom i pričom o svom poreklu, kako je počeo da svira i koji su sve ljudi uticali na njega tokom 40-godišnje karijere.

Podršku proslavljenom bubnjaru pružili su članovi crkvenog hora „Branislav Nušić” iz Kosovske Mitrovice, zatim Pavle Aksentijević, doajen duhovne muzike, dok je specijalni gost bio Ognjan Radivojević.

Posle Ogija na binu su izašli i trubači, a tokom celog koncerta na bioskopskom platnu su emitovane različite, veoma uspele vizuelne poruke koje su pratile ritam i simboliku muzike.

Na samom kraju, više od 100 bubnjara našlo se na bini i izvelo poslednju kompoziciju. Naravno sa domaćinom Dragoljubom koji je na lep i efektan način proslavio 40. godišnjicu svoje karijere.

Izvor: RTS Magazin


Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 1 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 2 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 3 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 4 od ukupno 4 slika.

Ostavite komentar