Eminem dobio 10 Gremi nominacija

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 02 Dec 2010

Američki reper Eminem najuspešniji je po broju nominacija za predstojeću nagradu Gremi. Njegov kambek je nagrađen sa 10 nominacija, a sada ostaje da se vidi koliko će trofeja pokupiti na 53. dodeli muzičkih nagrada koja će se održati 13. februara u Los Anđelesu.

Po broju nominacija odmah iza Eminema je pevačsa Havaja Bruno Mars koji će imati sedam šansi za neki od trofeja. Po šest Gremi nominacija imaju rep megazvezda Džej-Zi, nešvilski kantri-trio Lady Antebellum i Lejdi Gaga.

Eminem će, između ostalog, biti u trci za najbolji album sa svojim „Recovery“, ali i u konkurenciji za najbolju pesmu sa Rijanom za „Love the Way You Lie“. Keti Peri je, takođe, u trci za najbolji album, kao i Lejdi Gaga, Arcade Fire i Lady Antebellum. Organizatori Gremi nagrada dodeljuju trofeje u preko 100 kategorija, među kojima su i klasika, džez, fok, hevi metal i brojni drugi muzički žanrovi, tako da je spisak nominovanih ogroman. Tako su među njima i britanska glumica Ema Tompson za najbolji dečji govorni album („Nanny McPhee Returns“), dok joj je konkurent i Vodi Alen. S druge strane zabavljačRobin Vilijams je u trci za najbolji komični album.

Naravno, uvek se veću nominacijama pojavi neki gubitnik. Ove godine je to pevačica Keša – iako je imala jedan od najprodavanijih debi albuma i nekoliko hit pesama, nije dobila niti jednu nominaciju.

Reklame

Ostavite komentar