Grupa “Roze poze” se vraća na muzičku scenu

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 26 Dec 2010

Rokeri su izdali novi album sa 16 pesama, od kojih dve datiraju još iz sredine osamdesetih.

Član grupe Vlada Ćalić rekao je u intervjuu agenciji Beta da “Ko je rek’o rokenrol” da šesti studijski album sadrži 14 novih pesama i dve neobjavljene, snimljene 1985. sa prvom postavom grupe.

“Dvadeset godina posle prvog albuma ‘Daj gol’ i osam godina posle našeg najvećeg nenavijačkog radijskog hita ‘Pola grada zna, pola saznaće’ u našem izdanju objavili smo šesti studijski album ‘Ko rek’o rokenrol?’”, rekao je Ćalić agenciji Beta.

Album donosi prepoznatljivi gitaristički power pop punk manir tandema Željko Nikolić (gitare, muzika, glas) i Vlada Ćalić (tekstovi). Novi članovi grupe su bubnjar Dragan Todorović Toša i basista Miladin Stojković.

“Pored pesama ‘Tetoviraj me, majstore’, ‘Pravi me od blata’, ‘Geni,geni’ i ‘Prava partija’, koje, nadamo se, neće ugroziti demokratske procese u regionu, Roze poze ne prekidaju ni svoju davno započetu tradiciju navijačkih pesama sa novom ‘Od nade do pobede’ za koju smo sigurni da će biti nova himna navijača Srbije”, rekao je Ćalić.

“Ovo je moj najbolji album”, kaže je Nikolić, a Ćalić dodaje: “Ovo je moj solo album”.

Članovi Roze poze su tokom razgovora koji je podsećao na verbalne obračune braće Galager iz grupe Oejzis dali zajedničku izjavu:

“Pomislili smo da smo sa pesmom ‘Pola grada zna, pola saznaće’ i navijačkim za Crvenu zvezdu i Partizan dostigli vrhunac. Ipak, umesto da se izležavamo na lovorikama, hteli smo da proverimo da li su nas lirska inspiracija i muzička ambicija napustile. Nije, po našem mišljenju. Proverite”.

“Posebno nam je drago što dva studijska snimka iz 1985. godine sa originalnim članom grupe, pevačem Oliverom Đurićem, zvuče dobro i sveže i što je njihovim objavljivanjem bar delimično bačeno svetlo na prvu godinu postojanja grupe”, zaključili su članovi Roze Poze.

Reklame

Ostavite komentar