Hasan Dudić: Rasprodajem imovinu u Šapcu

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 06 Dec 2010

Posle turbulentnog perioda poslednjih nekoliko meseci Hasan Dudić (53) otkriva da mu se život potpuno promenio i to nabolje. Zdravstveno stanje mu se normalizovalo, pozivi za gostovanja stižu sa svih strana, preselio se u Beogradu i nada se novoj ljubavi.

- Posle 10 godina objavio sam album “Ovaj život nema reprizu” i imam nameru da u narednom periodu sa sinom Mikijem, koji ima svoj orkestar, nastupam po diskotekama i klubovima. Dobio sam nekoliko ponuda iz inostranstva za novogodišnji nastup, još ne znam gde ću pevati, ali ću sigurno raditi, jer je to najbolja zarada za pevače – kaže Hasan.

Kakvo je sada vaše zdravstveno stanje?

- Svašta se pisalo, a jedina istina je da mi je iznenada pozlilo. Ali sam kriv jer se nisam pazio. Našao sam se na nekom veselju, malo sam više popio, pa sve to zalio jednim energetskim pićem, a uzgred sam pio i terapiju, pa me je sve udarilo u glavu. Imao sam problema sa visokim pritiskom, a onda i sa bolovima u kičmi. Sada je sve to sanirano i hvala bogu zdrav sam.
Preselili ste se u Beograd, a šta ćete sa imovinom u Šapcu?

- Kuća u centru Šapca u kojoj sam do juče živeo i sam je sagradio za svoju porodicu je na prodaju, kao i dva lokala koja imam tamo. Posle razvoda sa ženom s kojom sam živeo 25 godina odlučio sam da rasprodam sve što imam u Šapcu i preselim se u Beograd da živim blizu sina i unučića, jer su mi oni najbitniji.

Kakva je situacija sa pevačkim honorarima i da li se oseća kriza u vašem poslu?

- Ne da se oseća kriza već je muzika totalno uništena. Ja se muzikom bavim od 12. godine, nekada je bilo mnogo manje pevača, više putovalo, radilo se svaki dan i zarađivalo. Kafane su nekada bile prepune, dok se sad prebrojavaju prodate karte. Žao mi je što današnja deca ne znaju šta je lepota življenja, već samo znaju za kafiće, diskoteke i drogu.

Od koga ste učili pevački zanat?

- Ja sam imao sreću da rastem i pevam sa Šabanom Šaulićem, Safetom Isovićem, Lepom Lukić, Cunetom Gojkovićem, Nadom Mamulom… Od njih sam učio pevački zanat, ali i lepo ponašanje, kako treba poštovati starije, dok ova mlađa garda nikog ne zarezuje ni jedan posto, što je strašno.

Ima li druženja na estradi?

- Slabo, jer svako ima svoje tezge, porodicu, prijatelje, probleme… Jedino sa kim se viđam je Ljuba Aličić, a poznajemo se od osnovne škole. On je moj Šapčanin, pravi i iskren prijatelj, čovek kad me zagrli uvek zaplače od sreće.

Ko po vama danas može da napravi velike koncerte?

- Vrlo je malo pevača – Aca Lukas, Ceca Ražnatović, Aca Pejović i moj brat Šaban Šaulić. Žao mi je što Šaban ne pravi koncerte, jednostavno čovek neće. Danas svako ko objavi dva albuma pravi solistički koncert, a on bi mogao mesec dana da peva samo svoje pesme. Danas nema više prisnosti među kolegama, niko te ne zove na koncert. Nekada se išlo iz poštovanja, a sada kupiš kartu ideš i slušaj da niko ne zna.

Reklame

Ostavite komentar