Madona zvezda decenije

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 24 Dec 2010

Iako je turneju „Sticky and Sweet“ završila još pre godinu dana, Madona je i dalje ličnost o kojoj britanski mediji najviše pišu. Američka pevačica italijanskog porekla po statistici nije samo ove godine najviše pominjana u ostrvskim medijima, ne samo zato što je počela da otvara „Hard Candy“ lanac teretana po celom svetu ili zbog plasiranja modne linije sa ćerkom Lurdes, već je i ličnost o kojoj se najviše pisalo u celoj prvoj deceniji ovog milenijuma.

Kraljica popa je tako i ove godine pod svoju senku stavila Eminema, čiji je povratak na muzičku scenu magazin Bilbord izabrao za događaj godine, ali i Lejdi Gagu koja je proglašena za zvezdu koja se u 2010. najviše bavila dobrotvornim radom, pa čak i Rijanu koja je bila najaktivnija na društvenim mrežama.

Mediji su o Madoni u proteklih deset godina najviše pisali tokom stupanja u brak sa britanskim režiserom Gaj Ričijem, ali i prilikom njihovog razvoda. Javnost je bila „gladna“ vesti o Madoni i kada je imala vezu sa brazilskim modelom Hesusom Luzom, kao i francuskim dens igračem Brahimom Zaibatom. Naslovne strane Madona je punila i kada je rodila sina Roka, ali i kada je usvajala malavijsku decu Dejvida i Mersi. Na kraju, o kraljici popa pisalo se i tokom četiri velike svetske turneje koje je imala u ovom milenujumu. Podsetimo, tokom turneje „Sticky and Sweet“ prvi put je gostovala i na ovim prostorima, u Budvi (2008) i Beogradu (2009). Iza sebe Madona je na ovoj listi ostavila supermodela Kejt Mos, pevačice Kajli Minog, Britni Spirs i Viktoriju Bekam (među prvih deset nalazi se i njen muž, fudbaler Dejvid Bekam), pevača Robija Vilijamsa, ali i kralja popa Majkla Džeksona koji je nije pretekao uprkos tome što je njegova smrt nepresušna inspiracija za medije već dve godine.

Povratak na muzičku scenu američkog repera Emina proglašen je događajem godine zbog toga što je odmah pokupio čak deset nominacija za predstojeću dodelu Gremi nagrada. Na drugom mestu našao se odlazak čuvenog sudije u „Američkom idolu“ Sajmona Kolvela i dolazak Stivena Tajlera i Dženifer Lopez na njegovo mesto. Treće mesto pripalo je kantri pevačici Tejlor Svift kojoj je pošlo za rukom da milion kopija svog trećeg studijskog albuma „Speek Now“ proda za samo nedelju dana. Među prvih pet najvažnijih događaja našao se i ostanak Lila Vejna u zatvoru, kao i ogromna popularnost za kanadskom tinejdžerskom zvezdom Džastinom Biberom, koji je ujedno i ličnost godine. Među događaje koji su obeležili godinu na izmaku nesumnjivo spada i odlazak Džordža Majkla na odsluženje četvoronedeljne zatvorske kazne zbog vožnje u pijanom stanju.

Kada je dobrotvorni rad u pitanju, Lejdi Gaga je po oceni magazina Pipl bila najaktivnija pošto je aktivnim zalaganjem za prava homoseksualnih osoba doprinela podizanju svesti o ravnopravnosti LGBT populacije. Ovaj časopis naglašava i da je američka pevačica prva koja se usudila da na turneji javno poziva ljude da se uključe u borbu za ravnopravnost seksualnih manjina. U humanitarnom radu istakla se i pevačica Ališa Kiz koja je najveći deo godine potrošila pomažući osobama zaraženim HIV virusom. Već pomenuta kantri pevačica Tejlor Svift angažovala se u organizacijama koje pomažu ugroženim tinejdžerima. Pevačica sa Barbadosa, Rijana, nije se u 2010. istakla u humanitarnom radu, ali za to je imala „opravdan“ razlog – bila je najaktivnija na društvenim mrežama, odnosno sajtovima poput Fejsbuka, Tvitera ili Majspejsa. Pored nje, ovim putem je sa fanovima najviše komunicirala i Stejsi Ferguson, pevačica grupe Black Eyed Peas. Po statističkim podacima Rijana i Fergi međusobno su tokom cele godine preticale jedna drugu, a zanimljivo je da su daleko iza njih Lejdi Gaga i Džastin Biber, koji su inače rekorderi po broju ljudi koji su pogledali njihove spotove na sajtu You Tube. Prilično aktivni bili su i Eminem, Ajkon i Keti Peri, dok Majkla Džeksona ni smrt nije sprečila da preko društvenih mreža ostane u kontaktu sa fanovima i tako bude među prvih deset po aktivnosti na Fejsbuku, odnosno prvih pet kada je Tviter u pitanju.

Reklame

Ostavite komentar