Martina Navratilova započela uspon na Kilimandžaro

Izvor: Nacional.hr
Postavljeno 07 Dec 2010

Teniska legenda Martina Navratilova započela je uspon na Kilimandžaro kojim želi skupiti 100.000 evra donacije za Laureusovu Sport for Good fondaciju…


Navratilova predvodi skupinu od 27 ljudi s ciljem uspona na Uhuru, najviši vrh Afrike koji se uzdiže na 5895 metara. Visinski testovi negirali su mišljenje medija prema kojima je njeno telo građeno za “brzinu, a ne izdržljivost” i dokazali da 54-godišnjakinja ima pluća razvijena poput devojke stare 25 godine, piše CNN.

“Nije to uopšte loše za nekoga kojem je ova godina bila fizički i emotivno najviše iscrpljujuća.

Navratilova je godinu započela loše, lomom ruke na hokeju na ledu (prva joj je to ikada slomljena kost), a uskoro se ona i pogoršala kada joj je dijagnosticiran rak dojke”, dodaje se u tekstu.

- Radi se o običnom usponu s tom razlikom da je cilj prilično visoko i da tamo nema baš mnogo vazduha. Ipak, doći do vrha ne zahteva mnogo penjačkog iskustva – kazala je Navratilova i otkrila deo prtljage koju nosi:

- Imam reket i kada se uspnemo opaliću nekoliko loptica tek toliko da vidim koliko daleko mogu ići. S tako retkim vazduhom trebale bi stvarno ići daleko.

Reklame

Ostavite komentar