Miran friz za lud provod

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 24 Dec 2010

Prirodan izgled kose je ove godine više favorizovan i kada su izlasci u pitanju. Dakle, dame ne moraju drastično da menjaju frizure, ukoliko ne postoje izričiti zahtevi poput onih na „semafor“ žurkama – da je ulaz slobodan onima koji su crvenih, žutih ili zelenih glava.


Da kosa dosta govori o svom vlasniku, svedoči pregled mnogih potkultura čije pristalice, i kada ih lično ne poznajete, možete prepoznati po boji, dužini ili obliku kose. Pankeri sa „čirokanama”, metalci dugih repova, a hipici razbarušeni. Jedan pogled i identifikacija je obavljena.

Frizura kao neverbalni vid komunikacije delimično govori i kako se u tom trenutku osećamo. Govori da li smo joj posvetili dovoljno vremena i koliko pažnje želimo da skrenemo na sebe.

A da li se po kosi mogu prepoznati i oni koji su se uputili na neku žurku?

Ove godine to je malo teže, jer su predlozi frizura za žurke manje zahtevni nego lane. Aktuelan je prirodan izgled, bez komplikovanih oblika i jarkih boja, uz naglašavanje najboljih svojstava kose.

Ako je kosa duga i prirodno valovita uz malo pene i blagog gužvanja postiže se pun efekat privlačne kose.

U slučaju lokni, akcenat je na svakoj od njih, a za bolje definisanje poželjno je koristiti viklere.

Ravnu kosu, prema rečima frizera, valja fenirati tako da izgleda kao da ste je pustili prirodno da se osuši, a zatim prošetali na slabom vetru.

Kratka frizura je uvek bila najteža za održavanje, no ukoliko je dobro ošišana, uz malo gela ili voska za kosu lako se oblikuje i lepo izgleda.

Ipak i tu, ako želite da pratite trendove, treba ispoštovati pravilo da izgleda što prirodnije kao da joj se niste posvetili mnogo, a opet izgleda sjajno.

Napominjemo i da frizuru treba birati i na osnovu odevne kombinacije. Tako se, na primer, damama duge kose u haljinama sa golim leđima preporučuje da kosu podignu, jer će na taj način i model haljine doći do izražaja.

Reklame

Ostavite komentar