Modno carstvo Džesike Simpson vredi milijardu dolara

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 09 Dec 2010

Glumica u pokušaju i trenutno ne tako uspešna pevačica Džesika Simpson okrenula se modnoj industriji i napravila čudo. Za samo tri godine vrednost njene modne imperije dostigla je vrednost od milijardu dolara.


Božićni CD Džesike Simpson se i pored silnog promovisanja u medijima, našao na 123. mestu Bilbordove (Billboard) liste i prodao u tek 10.000 primeraka. Sa druge strane, glumački pokušaji lepe pevačice završili su prilično neslavno.

Ipak, na jednom polju ovoj simpatičnoj Amerikanki cvetaju ruže. Za relativno kratko vreme pevačica je izgradila modnu imperiju čija se vrednost procenjuje na oko milijardu dolara.

Modna linije 30-godišnje Džesike Simpson, koja uključuje obuću, modne detalje, haljine, odeću od teksasa, kupaće kostime, satove, parfeme, pa čak i kofere, ove godine je postigla zaradu od 750 miliona dolara.

„Ljudi je vole i smatraju je ikonom stila”, rekao je Vins Kamuto, direktor kompanije Kamuto grup, nosioca licence za prodaju pevačicinih artikala.

Pop zvezdu obožavaju svi, od tinejdžerki do dama u četrdesetim, što krug potencijalnih kupaca njene modne marke čini veoma velikim.

Od kako je modna kuća otvorena, 2007. godine, Džesika je na mestu kreativnog direktora, a njene kolekcije odeće od džinsa prodaju se u 650 butika širom SAD.

Pevačica će na jesen 2011. pokrenuti privremenu liniju sportske odeće koja će biti dostupna u SAD i Kanadi.

„Odeća će oslikavati moju svestranost, biće istovremeno udobna, ženstvena i zavodljiva”, objasnila je sveže verena pevačica, koja od svih modnih obaveza, ne stiže da priprema venčanje sa En-Ef-El igračem Erikom Džonsonom.

Reklame

Ostavite komentar