Oliver i Merlin neće u Beograd, a Ceca i Bora Čorba u Zagreb

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 17 Dec 2010

Tereza Kesovija, koja je juče najavila koncert u Beogradu, nije jedina hrvatska zvezda koja je govorila da nikada neće pevati u Srbiji – Oliver Dragojević je izjavio: „Nikada neću otići u Beograd i tamo održati koncert…

Mišo Kovač, koji tvrdi da ga prijatelji iz Srbije ubeđuju da bi mogao da rasproda pet „Beogradskih arena”, za zagrebački „Jutarnji list” je rekao: „Ne zanima me nastup u Srbiji. Oni koji žele da idu u Beograd, nek slobodno idu. Ja ne mogu to da im zabranim. Ja nikada više neću doći u Beograd. I to je tako.”

Splitska pevačica Doris Dragović je krajem devedesetih bila na vrhuncu popularnosti u Hrvatskoj, zvali su je „kraljicom Torcide”. Na stubu srama se našla kada je nastupila na dočeku Nove godine u Igalu, gde je pevala za probrano društvo u kojem su se nalazili crnogorski političari i biznismeni.

- Verujem u mostove praštanja, u pogled prema napred. Ako je moja odluka da pevam za Novu godinu u Igalu samo korak napred, onda sam ja zbog toga veoma ponosna, zadovoljna i srećna – ispričala je Doris. Pre nekoliko meseci Jasenko Houra, frontmen grupe „Prljavo kazalište”, za hrvatski portal „muzika.hr” naveo je da nije siguran da li je sa svojim bendom dobrodošao u Srbiji. „Nije problem prostora, nego hoće li to ikoga provocirati”, zaključio je Houra.
U Srbiji do sada nije nastupao ni Dino Merlin, a sa druge strane i pojedini srpski izvođači ponavljaju da nikada neće nastupiti u Hrvatskoj. „Već sam imao blanko ponude iz tri hrvatska grada, da sam upišem cifru za koju bih nastupao sa Čorbom. Ali neću, jer se tu ne radi o novcu, nego o principu”, rekao je Bora Đorđević, a Svetlana Ražnatović je izjavila: „Cenim sve obožavaoce bez obzira na to ko su i odakle su. Žao mi je što mediji spekulišu da ja navodno ne volim Hrvate i muslimane, što nije istina. Jednostavno, nije sazrelo vreme da pevam u Hrvatskoj i BiH.”

Reklame

Ostavite komentar