Pekinška patka zapržila atmosferu

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 12 Dec 2010

Nakon osam godina pauze u subotu je u hali SPENS održan „Koncert godine“ na kome je nastupilo deset najboljih regionalnih bendova među kojima i Pekinška patka, Ritam nereda i Lolobriđida.

Koncert je počeo prikazivanjem video snimka nastupa EKV iz 1993. godine. Prvi je na binu izašao novosadski bend Josip a Lisac, koji je svojim pesmama potpuno „razdrmao“ publiku koja je tek počela polako da se okuplja. Nakon njih nastupio je zrenjaninski bend Overdrive čiji je žestok zvuk tek bio uvod u ono što sledi. Atmosferu u SPENS-u „ zapržila“ je glavna zvezda večeri, pank sastav Pekinška patka, koji je ovaj koncert iskoristio da obeleži 30 godina od kultne pesme „Bila je tako lepa“.

Osim ovih bendova, pred više hiljada gledalaca nastupili su i beogradski alternativni pop sastav Svi na pod, bosansko-hercegovačka Dubioza kolektiv, mračni hardrokeri Bjesovi , S. A. R. S. , Ateist rep…

Inače, Koncert godine je održan zahvaljujući Fejsbuku gde je otvorena fan-stranica sa više od 10.000 ljudi koji su želeli da se ova manifestacija obnovi. Koncert godine se pamti kao najznačajnija rok manifestacija devedesetih godina.

Reklame

Ostavite komentar