Projekcija ”Šišanja” u britanskom parlamentu

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 09 Dec 2010

Srpski film “Šišanje” reditelja Stevana Filipovića i produkcijske kuće “Hypnopolis” biće prikazan 7. februara iduće godine u Londonu, u britanskom parlamentu, najavio je beogradski distributer “Tuck”.

To će biti prvi put da se jedan srpski film prikazuje u parlamentu Velike Britanije, a specijalna projekcija organizuje se tokom trajanja “Srpske nedelje”, na inicijativu “Srpskog siti kluba” iz Londona.

Tokom boravka u Londonu autorskoj ekipi filma domaćin će biti poslanik Greg Hands, koji je izjavio da su “odnosi Velike Britanije i Srbije došli do važnog trenutka”.

“Mi želimo da vidimo dalju integraciju Srbije u Evropu kako bi postala i članica Evropske unije. Srpska dijaspora može da odigra značajnu ulogu u tome”, rekao je Hands dodajući da se raduje predstojećim sastancima i projekciji filma.

Autori će sa britanskim poslanicima razgovarati o problemima kojima se bave u filmu, a koje je ta zemlja uspešno rešila, kao što su nasilje na fudbalskim terenima, huliganske grupe i njihova politička zloupotreba.

Predstavnica organizacije “Srpski siti klub” Nataša Kociš istakla je da je upravo aktuelna tema filma razlog što je “Šišanje” izabrano da predstavlja srpsku kinematografiju u britanskom parlamentu.

“Nama je veliko zadovoljstvo što ćemo moći da predstavimo Filipovića i Natašu Vranješ (koja je koproducent i montažer) kao odlične primere jedne nove, hrabre, obrazovane i elokventne Srbije”, rekla je ona.

Smatrajući da je važno da se temom nasilja u sportu bave i domaći poslanici produkcijska kuća “Hypnopolis” će, uz podršku Skupštine Srbije, organizovati specijalnu projekciju i za srpske poslanike, 14. decembra u bioskopu Takvud u Beogradu.

Film “Šišanje” je u bioskopima za dva meseca videlo više od 64.000 ljudi, pa je time postao najgledaniji domaći film ove godine.

Reklame

Ostavite komentar