Sekina kolumna: Oklagija za Leu Kiš

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 22 Dec 2010

Zbog naših dragih stranaka, niko živ ne može da dođe na red da se malo „prikaže“ u medijskom loncu. Samo mrtav, možda, ali pod uslovom da je bio mnogo bitan. Vuk Jeremić je moj heroj ovih dana.

Neverovatno me podseća na neke među mojim koleginicama (ups!) i druge, takozvane šobiznis ličnosti. Na Kongres DS-a otišao je ubeđen da je pobednik, a vratio se kao trinaesto prase. Znate ono što smeta. Ili, ukoliko se ovo prethodno poređenje nekome učini ružnim, može se reći – zadnja rupa na svirali. Doboš! Žao mi je, Vuče, meni nikada niste bili antipatični, ali, budući da sam u medijima, ne i u diplomatiji, a tek ne u spoljašnjoj politici, iskusnija od vas, podsetiću vas na onu narodnu – „Prvo skoči, pa se posle hvali u kameru!“ Mnogo je to zeznuto kada najavljuješ trijumf, a zabeležiš poraz. Znam ja takve, na kilo! Svi im se posle smeju i pokazuju prstom na njih. Duplo golo! Vidite kako se farmerka Natalija lepo pomirila s tim da je u duelu sa Ekremom Boratom Jevrićem čist gubitnik i ništa nije učila o fungicidima i stajskom đubrivu. Otišla kući u zagrljaj svojoj porodici.
A porodice su vidim, ovih dana, baš na meti, i to – gde? Na srećnom Zapadu! Brižni čuvari demokratije i ljudskih prava su se toliko zadubili u svoju ulogu, da su nedužnim roditeljima oduzeli decu! Razlog: fotografije u kompjuteru oca porodice, koje čak nije on uradio, već su se deca međusobno slikala tokom brčkanja u kadi! Kao što vidite, sve je moguće. Čak i da vam neko oduzme sopstvenu decu, bez utvrđivanja krivice! Oni koji se predstavljaju kao zaštitnici sreće pokazuju najveću bezdušnost. Izvinite zbog poređenja, ali ovo je stvaran život, a ne emisija „Animal Cops“ na kanalu „Animal Planet“ gde policajke grubih glasova kažnjavaju vlasnike pasa ukoliko im ljubimci ne žive u svili i kadifi! Jao, šta bi bilo kada bi došle u Srbiju. Ne samo sa psima, već i sa ljudima koji se smrzavaju po haustorima i umiru od gladi? Čije je to NEČOVEŠTVO?
U međuvremenu, u „Farmi“ pljušte šamari, raskidaju se stara i sklapaju nova prijateljstva, tople izjave pune poštovanja i nežnosti poput „Smrdiš na štalu“ ili „S*rem ti se u taj pileći mozak“ lete na sve strane. Zaboravih da, onomad kod Lee Kiš, čiju emisiju posećujem dozirano i s merom, a ne kao neki što su uplatili pansion tamo, malo bocnem Acu Ilića za onu njegovu najavu da će „Farma 3“ biti „trijumf ljubavi i čovekoljublja“. Još jedno isklizavanje. Baš poput ministra Jeremića i njemu sličnih. Elem, kad već pomenuh, zaista mi dragu, Leu Kiš, imam i za nju novogodišnji savet!
Draga moja, da uzmete vi jednu dobru metlu ili oklagiju, čak i da poterate te „podstanare vašeg popodneva“ napolje. Zar ne shvatate da im je tu, kod vas, bolji provod nego u bilo kom rijalitiju? Em se obilno i kvalitetno jede i pije, sluša se muzika, peva se i igra, ogovaraju prisutni dok traje plejbek – ma milina! Sve omiljeni estradni sportovi!
Još kad krene deljenje poklona, pa napune džepove i za sebe, i za ženu ili muža, bolesnu tetku, dobru komšinicu! I sve to – PRED KAMERAMA! Kako da vam kažem, takvi koji koriste vašu dobrotu, najobičniji su – paraziti! Navadili se. Zbog vašeg gostoprimstva, narod ih ne zaboravlja. Inače…
Ili, ukoliko vam je žao i po prirodi volite da činite dobra dela, pretvorite emisiju u rijaliti program. Ali, za kaznu terajte ih da vrte „točak sreće“, dok im se ne zavrti u glavi, dok ne popadaju u nesvest, što opet ne bi bilo dobro za scenografiju. Zbog gabarita mnogih među njima popucaće vam kulise i dekoracija. Zato, svima po sto grama šunke ili svinjsku nogicu i – napolje! Barem zvezda, ako ničeg drugog, imamo dovoljno!

Reklame

2 komentara

  1. Tina said on 22/12/2010 at 09:30

    Ne seri debela. Jedva si se udomila i sad tu prdis. Da ti kazem da zacepis labrnje, ne mogu jer su velike ko u kobile piz.. Muka ti je sto vidis Mladena i Anabelu tamo pa sad nesto tu laprdas. Oni se promovisu kod Lee kis dok si ti svoje promocije imala po satorima. Oni tamo jedu svinjske nogice, dok si ti svoje svinjske nogice dizala pijancima na ramena. Satorska lady cuti bolje ti je.

  2. Anzelika said on 22/12/2010 at 11:27

    Od kada se spoljna politika naziva “spoljasnja”?!??

Ostavite komentar