Skandal: One su se najgore obukle

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 21 Dec 2010

Krajem godine, većina poznatih dama strahuje od modnih kritičara koji se bez milosti osvrću na najgore odevne kombinacije. Ne zaboravljaju se ni modni eksperimenti sa samog početka januara, pa ni dočeka ove, 2010. godine, sad već godine na izmaku. Ipak, neke popularne dame kao da su priželjkivale da dospeju među najgore odevene.


Kraj kalendarske godine povod je modnim ekspertima da naprave osvrt i rangiraju najgora izdanja pripadnika sveta poznatih. Lista modnih katastrofa uvek je zanimljiva, a diskutabilno je da li to poznate dame rade namerno ili se u društvu najgore odevenih nađu pukom slučajnošću.

Pozicija 10 rezervisana je za šarmantnu i harizmatičnu američku glumicu Dru Barimor, koju mnogi i dalje pamte kao slatku devojčicu plavih uvojaka u filmu I-Ti vanzemaljac (E.T. The Extra-Terrestrial).

Možda je dodela nagrada Udruženja televizijskih glumaca (Screen Actors Guild Award) za slavnu glumicu manje važna, pa se, u skladu sa tim, sasvim malo i potrudila oko svoje haljine.

Nešto gora, prema oceni modnih poznavalaca, jeste Keša, mlada pevačica koja osim po pevljivim pesmama želi da ostane upamćena i po crnoj, smelo dekoltiranoj haljini neobičnog kroja. Toaleta koju je pevačka zvezda odabrala za dodelu Američkih muzičkih nagrada (American Music Awards) izgleda kao da je napravljena od traka za video-rekorder.

Iako sebe doživljava i naziva Lejdi Gaginim modnim rivalom, mlada Keša moraće još dosta da uči o trendovima, da bi dospela među trendseterke ili modne ekscentrike.

Elegantna glumica Vera Farmiga je, prema mišljenju stručnjaka, preterala težeći eleganciji, kada se na dodeli Oskara pojavila u ciklama haljini sa gustim i prilično velikim karnerima.

Nikada nije suviše rano za modne promašaje, ističu stilisti i kao primer navode desetogodišnju Vilou Smit, ćerku Vila Smita i Džejde Smit. Mlada zvezda koja je ušetala na američku muzičku scenu pesmom Whip my hair, na dodeli Američkih muzičkih nagrada, pojavila se u čizmama koje najviše podsećaju na kese za đubre.

Modni kritičari možda su bili prestrogi kada su na listu uvrstili i devojčicu kojoj godine možda i dozvoljavaju eksperimente raznih vrsta, tek Vilou je na poziciji broj sedam.

Rijana je na dodeli Evropskih muzičkih nagrada podsećala na buket egzotičnih cvetova. Kratka, bela haljina ukrašena šarenim cvećem izrađenim od različitih tkanina devojku sa Barbadosa stavila je u fokus modnih teleskopa.

Na četvrom mestu nema mesta ni za koga drugog no za zanosnu Dženifer Lopez koja je na Tajms skveru tokom novogodišnje fešte pokazala da može da uđe u tesan, svetlucavi kombinezon. Idealne obline lepo su bile naglašene smelom kreacijom, ali se prema mišljenju stručnjaka glumačko-pevačka diva obukla neadekvatno za samu priliku.

Prva tri mesta ostala su rezervisana za dame za koje se i ne može baš reći da nisu bile svesne svog izbora. Iako se te kreacije na modnoj skali nalaze daleko od granica prihvatljivog i u zoni kiča, odlične su za privlačenje medijske pažnje.

Pevačica Niki Minaj, u haljini jarkih boja koja podseća na egzoskelet, na dodeli Američkih muzičkih nagrada iznenadila je i kolege i obožavaoce. Budući da nije uobičajeno da se dobitnici pojavljuju odeveni u nešto što podseća na kostim, kritika njene modne (ne)svesti nije izostala.

Modno „dostignuće” u vidu haljine od mesa kontroverzne umetnice Lejdi Gage dugo će ostati upamćeno. Slike u tom slučaju govore više od reči, a zahvaljujući olakšavajućim okolnostima, to jest činjenici da je prilika bila dodela Em-Ti-Vi nagrada, kombinacija nije ocenjena kao najgora.

Na prvom mestu je kreacija već pomenute pevačice Keše, koja je uspela da i na dodelu Evropskih muzičkih nagrada dođe u nezaboravnoj odeći.

Drečave boje od kojih bole oči su, ipak, privukle pažnju, kako obožavalaca, tako i kritičara i sasvim zasluženo je lansirale na vrh liste najgore odevenih dama u 2010. godini.

Reklame

Ostavite komentar