Aleksandar Đurica: Od Anđeline sam na poklon dobio pljosku

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 06 Jan 2011

Jedan od domaćih glumaca koji se može pohvaliti da je igrao u prvencu holivudske dive je i Aleksandar Đurica.

Glumac je nakon snimanja sa holivudskim zvezdama promenio mišljenje koje je imao o njima.

- Ulogu sam dobio prošavši kasting koji je u Beogradu organizovao Gejl Stivens, kasting menadžer iz Engleske. Inače, pre poznanstva sa rediteljkom Anđelinom, izbegavao sam da čitam bilo kakve članke o bračnom paru Žoli-Pit jer sam smatrao da se previše o njima priča i piše. I danas mislim da je tako, ali sam shvatio da sva ta medijska pažnja ne dolazi s njihove strane, već od  medija i novinara koji za te medije rade – priča Aleksandar Đurica.

Glumac otkriva da utisak koji je stekao o Anđelini kao rediteljki i glumici je veoma pozitivan jer se uverio da poslu (bilo da je reč o glumi ili, u ovom slučaju, režiji) pristupa krajnje profesionalno.

- Kao filmska diva se ponaša verovatno kada je to neophodno, što ovde nije bio slučaj. Sa svima je podjednako podnosila teškoće i radosti koje ovakav projekat nosi. Ni reči o hirovitoj zvezdi. Inače, u saradnji s njom imali smo slobodu da predlažemo i sugerišemo, ali je ona imala poslednju reč, kako i dolikuje reditelju.

Aleksandar smatra da je ova popularna glumica dosta informisana o situaciji na Balkanu.

Aleksandar je u Budimpešti, na snimanju, imao priliku da upozna i čuvenog Breda Pita.

- Stekao sam utisak da je veoma prijatan, neposredan, ali ne i nametljiv.

Naš glumac otkriva da ni u jednom trenutku nije imao osećaj da snima holivudski hit.

- Možda zbog Budimpešte ili možda zbog kolega koji jesu zvezde, ali još uvek ne holivudske. Svakako im to želim. Što se tiče uslova snimanja, za naše prilike su bili dobri. S obzirom na količinu posla – izuzetni.

Zanimljivo je da je Aleksandar na kraju snimanja filma „Bezimena ljubavna priča” dobio poklon od rediteljke.

- To je mali znak pažnje i zahvalnosti koji su dobili svi akteri filma. Reč je o pljoski sa ugraviranim imenom lika koji tumačim u filmu, špilu karata i kompletu kockica za igru.

Reklame

Ostavite komentar