Aleksandra Kovač želi da njenu kompoziciju peva Maja Marković

Izvor: svetplus.com
Postavljeno 30 Jan 2011

Kompozitorki trio – Kornelije, Aleksandra i Kristina Kovač, uveliko radi na pesmama koje će se takmičiti na izboru za srpskog predstavnika na ovogodišnjem “Evrosongu” u Diseldorfu.

Mada se imena potencijalnih pevača drže u tajnosti do 16. februara, kada je rok da autori predaju kompozicije RTS, već se licitira sa izvođačima. Aleksandra Kovač ozbiljno razmišlja o tome da za interpretatora svoje kompozicije izabere Maju Marković, nekadašnju pevačicu pop-dens grupe “Luna”, sa kojom je sarađivala na svom drugom albumu “U mojoj sobi”.

Imajući u vidu visoke profesionalne kriterijume prve srpske dobitnice MTV nagrade, to ne bi bilo veliko iznenađenje, jer je Aleksandra često isticala da je Maja jedan od naših najboljih vokala, a krajem prošle godine Markovićeva je bila gost na njenom koncertu u Domu sindikata. Jedan od naših najistaknutijih kompozitora Kornelije – Bata Kovač, koji u opciji ima nekoliko kompozicija, već pravi interni konkurs za pevače. Kao potencijalni izvođač njegove kompozicije pominje se Zoran Šandorov, sa kojim je slavni muzičar i ranije sarađivao.

Pevač iz Subotice je upravo sa Batinom pesmom pobedio 2001. na Zrenjaninskom festivalu, a ovo je prilika da obnove saradnju i, možda, ponovo zajedno trijumfuju. Šandorov je učestvovao i na drugim domaćim i inostranim frestivalima, a pominje se još jedna, doduše manje moguća opcija, da Batinu pesmu otpeva u duetu sa pop pevačicom Mari Mari.

Reklame

1 komentar

  1. Duka said on 31/01/2011 at 13:10

    Zoran Šandorov nije iz Subotice već iz Novog Sada ali njegov bend Perpetuum mobile jeste iz Subotice.

Ostavite komentar