Brega neće živeti u Sarajevu

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 09 Jan 2011

Iako bosanski mediji ovih dana spekulisu da će se Goran Bregović posle 20 godina vratiti u Sarajevo i sa porodicom preseliti u svoj rodni grad, “Blic” iz izvora bliskog popularnom kompozitoru saznaje da od toga nema ništa. “Odavno je on prerastao Sarajevo. Njemu su i Beograd i Pariz mali”, smatra Bregovićev prijatelj.

- Mislim da je njegova izjava: “Došao sam u godine kada kao losos plivam uzvodno” pogrešno shvaćena. Gorana, kao i druge ljude, vuče da ode u rodni grad i obiđe ono malo prijatelja što je tamo ostalo, ali isto tako stalno govori da ne bi podneo da živi u tako malom gradu gde čovek neminovno mora da sretne i one koje voli i one koje ne voli – priča Bregovićev drug.

Slavni kompozitor ima mnoštvo nekretnina: dve kuće u Beogradu, vilu u Perastu, vikendicu na Jahorini, stanove u Sarajevu, Zagrebu i Parizu… Najviše vremena provodi u Beogradu, gde može da se osami, što je svakom umetniku neophodno, i da u svom muzičkom studiju, koji se nalazi u jednoj od kuća, stvara muziku.

Ali Brega redovno odlazi i u Pariz, u kojem mu živi porodica: supruga Dženana i ćerke Ema, Una i Lula. Leti je u svojoj vili u Perastu, a zimuje u vikendici na Jahorini. Ipak, Goran najviše noći godišnje prespava po hotelima budući da ima oko sto koncerata godišnje. Počasni je građanin Buenos Ajresa, Atine, Praga, Tirane… što samo povećava zbrku u vezi s tim gde, u stvari, stanuje Goran Bregović, gde mu je dom?

- Ukoliko je dom ono mesto gde leti držite kaput, a zimi kupaće gaće, onda je to stan u Parizu – u svom stilu objašnjava Brega.

Reklame

Ostavite komentar