Kreacije Marka Mitanovskog na izložbi Ledi Gage u Parizu

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 12 Jan 2011

Naš poznati kreator, Marko Mitanovski uveliko se priprema za londonsku nedelju mode…

Svi kreatori koji su radili za kontroverznu Ledi Gagu, okupili su se na izložbi “Lady Gaga a Gogo exhibition” u Parizu.
- To je bilo zanimljivo iskustvo. Odlično sam se proveo tamo i upoznao sam dosta dobrih dizajnera – kaže Marko koji se sprema za Nedelju mode u Londonu.
- U London bi trebalo da otputujem početkom februara. Još nemam tačan raspored, ali ubrzo putujem u Britaniju kako bi sve bilo spremno – objašnjava Marko.
Marko će u Londonu postaviti i šou rum za kupce iz čuvenih londonskih i pariskih butika. Pored toga, sprema i video rad koji bi trebao da upotpuni prezentaciju.
- Pošto to neće biti klasična modna revija, imam nekoliko ideja kako će da napravim čitavu prezentaciju i trenutno se dogovaram s jednim rediteljem koji je radio kampanju za čuvenu modnu kuću “Rodarte”.
Ova mini-kolekcija će sadržati oko deset modela u 15 alternativnih kombinacija. To je morao da uradi, jer su neki butici konzervativniji pa ne žele da kupuju modele poput mini suknji.
- Nakon londonske i pariske nedelje mode, u martu ću najverovatnije biti i na nedelji mode u Majamiju – kaže Marko.
Za sada, on je najpoznatiji po kreacijama koje je nosila Ledi Gaga. Naime, on je osmislio rukavice koje su napravile devojke iz GRQ-a koje je Gaga nosila na naslovnoj strani magazina “GQ”. Mitanovskog je Ledi Gagi preporučio urednik japanskog „Voga” za muškarce Nikola Formićeti.
- Nikola mi je tražio pet kostima za editorijal. Ledi Gagi se dopala bela suknja, deo belog kostima iz moje kolekcije. Tražila je da joj je poklonim, ali da ta suknja bude unikat i da ne napravim još jednu takvu – priča Marko.

Reklame

Ostavite komentar