Posetioci “Kustendorfa” proslavili Badnje veče

Fotke postavljene 07 Jan 2011


Paljenjem badnjaka ispred crkve u Drvengradu, na Mokroj gori, gosti i domaćini Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala “Kustendorf” proslavili su Badnje veče.

Uz kuvano vino i rakiju, mnogobrojni inostrani filmski stvaraoci i novinari imali su priliku da se upoznaju sa srpskim običajima za Badnje veče, kojim se najavljuje najradosniji hrišćanski praznik Božić – rođenje Isusa Hrista.

U kasnim večernjim časovima u bioskopskoj sali “Prokleta avlija” zvanično je počeo i Takmičarski program ovogodišnjeg festivala.

Prvi je prikazan dokumentarni film “Zajednički život” poljske rediteljke Renate Gabrijelske, a publika je imala priliku da pogleda i dokumentarac srpskog reditelja Gorana Stankovića “Polazak”, kao i dva kratka igrana filma – “Šapat” Lešeka Korusjeviča (Poljska) i “Maslačak” Igora Hristova (Bugarska/Makedonija).
Za nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje takmičiće se 20 ostvarenja mladih reditelja i studenata filmskih akademija iz 13 zemalja – Bugarske, Italije, Libana, Makedonije, Poljske, Rusije, SAD, Slovačke, Srbije, Turske, Hrvatske, Švajcarske i Švedske.

Najbolje filmove odabraće međunarodni žiri koji čine Vensan Maraval (producent i jedan od osnivača kompanije “Wild Bunch”), Ričard Brik (producent i profesor na Univerzitetu Kolumbija) i prof. dr Iva Draškić Vićanović.
Biće dodeljena i Nagrada za najbolju kameru “Vilko Filač”, o kojoj će odlučivati francuski kamerman i član Udruženja francuskih direktora fotografije Mišel Amatju i poznati srpski filmski montažer i dizajner zvuka Svetolik Mića Zajc.

Izvor: vesti-online.com


Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 1 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 2 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 3 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 4 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 5 od ukupno 5 slika.

Ostavite komentar