Toma Zdravković dobija ulicu u Beogradu

Izvor: vesti-online.rs
Postavljeno 23 Jan 2011

Toma Zdravković, legenda narodne muzike, dve decenije posle smrti dobiće ulicu u Beogradu i to na predlog njegovih obožavalaca sa “Fejsbuka”.

“Odluku da se ime Tome Zdravković nađe u rezervnom fondu za imenovanje neke ulice usvojili smo 6. decembra prošle godine. Sada ćemo potražiti odgovarajuću ulicu koja bi mogla da ponese njegovo ime. Nadam se da ćemo to završiti do 30. septembra kada će biti obeleženo dvadeset godina od kada nas je napustio,” izjavio je Slobodan Stanimirović, predsednik Komisije za imenovanje ulica i trgova u Beogradu.

On nije krio iznenađenje što predlog nisu uputile Tomine kolege koje ga svakog dana “svojataju” i pevanju njegove pesme kao svoje.

“Lepo je što je ovakav predlog uopšte stigao posle toliko godina, ali mi je, kao čoveku, krivo što je izostala kolegijalnost,” poručio je Stanimirović.

Toma Zdravković, koji je važio za narodnjačkog šansonjera, boema i šarmera, preminuo je 30. septembra 1991. godine, u 53. godini života.

Reklame

1 komentar

  1. Dubravka Pavić said on 24/01/2011 at 20:21

    95% onoga što je današnja tzv. estrada čine kvazi kolege i koleginice, pa nije ni bilo za očekivati da im, kao takvima, uopšte i padne na pamet da pokažu poštovanje prema velikanu naše muzike Tomi Zdravkoviću, iako su im njegove pesme nazaobilazane na repertoaru. Kome i koliko plaćaju za svoje loše imitacije, to je drugo pitanje i jedno od sledećih na redu FB grupe “Inicijativa da jedna ulica u Beogradu ponese ime Tome Zdravkovića”, koja ja i poslala predlog Komisiji za spomenike i nazive ulica i trgova”, i imala sreću da Komisiju čine ljudi koji znaju šta je vrednost! Beskrajno im HVALA!
    administrator navedene FB grupe

Ostavite komentar