“Zona B” pokazala šta je pravi bluz

Fotke postavljene 30 Jan 2011


Fenomenalnom svirkom u „Platou”, kultni beogradski bluz bend „Zona B” obeležio je četvrt veka postojanja

Tačnije, započeo je obeležavanje koje će nizom svirki i promocijom novog CD-a biti nastavljeno do novembra, kada je i zvanično jubilej petočlanog sastava predvođenog Zdenkom Kolarom, nekadašnjim basistom „Idola”.

- Prava proslava jubileja biće koncert u Domu omladine, u novembru, na kojem će uz sadašnju postavu nastupiti i oni koji su za sve ove godine ostavili traga u „Zoni B”, poput Bebi Dol, Ogija Radivojevića, Saše Loknera, Vlade Divljana… Izuzetno značajna godina za bend, što zbog jubileja, što zbog skorašnjeg izlaska osmog po redu albuma, što i zbog same činjenice da toliko dugo traje, s obzirom da je bluz u Srbiji ugrožena vrsta – kaže pisac Stevan Lazić, prijatelj „Zone” i njihov neformalni menadžer.

- Jedna od ideja jeste da specijalni gost na proslavi bude niko drugi do živa bluz legenda Badi Gaj, čovek koji se oduševljen svirkom „Zone” daleke 1991. na festivalu, popeo na binu i zasvirao s njima. Pokušavamo preko nekih kontakata i zajedničkih veza da dođemo do njega. Poslali smo mu neki novi materijal, pa se iskreno nadamo da ćemo uspeti u nameri, i da će takvo ime uveličati slavlje benda – zaključuje Lazić. On najavljuje promociju novog CD-a grupe s proleća, širom Srbije, kao i zajedničku svirku sa najstarijim bluz bendom u Srbiji (čak i ondašnjoj SFRJ) „Point blank”, 28. februara u klubu „Gan”.

Izvor: Press online


Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 1 od ukupno 3 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 2 od ukupno 3 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 3 od ukupno 3 slika.

Ostavite komentar