Aleksandra Janković: Šta je sledeće u rialitiju? Ubistvo?

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 18 Feb 2011

Iako produkcije rialitija koji se emituju na domaćim TV stanicama tvrde da su svi učesnici podvrgnuti psihološkim testovima, zabrinjava to što oni imaju pravo da sami pozovu psihijatra ukoliko procene da im je potrebna pomoć.

Šta ukoliko osoba nije svesna da joj treba razgovor sa stručnjakom ili čak, neka vrsta terapije? Šta ukoliko se utvrdi da joj je lečenje neophodno, da li izlazi iz rialitija, ili ostaje kao Milica Majstorović za koju je pisano da svakog dana pije lekove za smirenje?

- Sve su agresivnije verbalne komunikacije u rialiti programima i bilo je logično da granica bude pređena i da svađe prerastu u nešto mnogo teže i gore, a to su fizički obračuni. Šta je sledeće? Ubistvo? Kad se jednom granica pređe, jako je teško vratiti se na staro – kaže za S media portal psiholog Aleksandra Janković.
Ona kaže da je posle prećutne dozvole organizatora TV Hepi da dopusti tuču između Đanija Ćurčića i Grua slično učinila i produkcija rialitija “Dvor”.
- Ta tuča je kao grudva snega pokrenula lavinu sličnih događaja. Samo ubacivanje u šou Đanija, izuzetno agresivne i nekontrolisane ličnosti i njegov “zadatak” da malo prodrma ostale učesnike, doveli su do toga da on prvo verbalno a onda i fizički napada sve one koji mu se učine pogodnim za to. Situacija se otrgla kontroli! Granica je pređena i kada je u “Dvor” bio ubačen Miloš Bojanić, to je veoma namerno urađeno, jer taj neko ko je to zamislio, znao je da će sigurno doći do konflikta između njega i Firčija. Sve što se sad dešava posledica je tako napravljene atmosfere, i sve je to još više pogoršano velikim količinama alkohola – objašnjava naša sagovornica i dodaje:
- Ne smatram da je tu odgovorna samo produkcija, već i gledaoci koji poput antičkih u gladijatorskim arenama traže krv radi zabave. Kad pitate za psiho testove, moram vam reći da svako sa iole iskustva u ovom poslu može i na prvi pogled da vidi da Đani ima problem. Kao i Miloš koji je izgovorio nekoliko rečenica koje su me navele da zaključim tako nešto, a jedna od njih je “Ja nisam Miloš, već kralj….” Slične stvari su se dešavale glumcima koji nisu mogli da “izađu” iz uloge, da se vrate normalnom životu. To će biti problem za većinu učesnika rialitija, postaće, ako već nisu, ovisnici rialiti programa, neće moći da se vrate u svakodnevicu, već će ići iz programa u program. i to nije samo zbog novca, već je bitna njihova namera “da završe ono što su započeli”. Ako nemaš gde da staviš psihopatu, nek to bude u rialiti – zaključuje Aleksandra Janković.

Produkcije “Dvora” i “Parova”: Svi učesnici su prošli psiho-fizičke testove!

Kako nam je rekla Silvana Stanković, ispred produkcije “Parova” na TV Hepi, svi učesnici u njihovom rialitiju su išli na sistematski predgled.
- Prošli su sve preglede, vadili su im krv, radili su testove na narkotike…
Što se tiče rialitija “Dvor”, mnogo opširniji odgovor na isto pitanje “da li učesnici prolaze psiho-fizičke testove” dobili smo od Jelene Avramović, glavnog producenta “Media Prajm Tajma”.Doduše, pre najnovijeg incidenta na relaciji Bojanić-Firči
- Svaki učesnik projekta Dvor, prošao je sve potrebne analize krvi i internistički pregled (opšte stanja organizma) u zdravstvenoj ustanovi koju je produkcija odredila. Niko od učesnika nije mogao da uradi preglede negde drugde i donese gore pomenute rezultate. Pored opšteg stanja organizma, svi učesnici su uradili odgovarajuće psihološke testove sa timom psihologa angažovanih od produkcije.
Sve ove preglede i testove su svi učesnici Dvora prošli pozitivno. Neki pojedinci imaju svoju adekvatnu terapiju koju već godinama koriste i to naravno imaju i na Dvoru. Kada dođe do bilo kakve teskobe u zdravstvenom stanju svakog od učesnika Dvora, produkcija odmah reaguje tako što doktor pregleda pojedinca i pruža mu se adekvatna medicinska pomoć na licu mesta, ili ukoliko je potrebno zakazuje se specijalistički pregled – hitno, uz pratnju ovlašćenog lica iz produkcije.
Psiholozi svake nedelje posećuju učesnike projekta, ukoliko oni izraze želju za razgovorom. O tačnim terapijama pojedinaca (ukoliko ih uopšte ima),ne govorimo. Pitanje takve prirode ćete moći lično da postavite svima kad budu napustili projekat.
Pošto produkcija nije vaspitni organ, svako od učesnika je odrasla osoba i odgovara za sve svoje postupke, pa i one nakon prekomerne upotrebe alkohola, istaknuto je u saopštenju koje je dan pre Bojanićevog povređivanja upućeno putem mejla.

Reklame

Ostavite komentar