Balaševiću odobren nastup u pulskoj areni

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 24 Feb 2011

Grad Pula je odobrio nekolicini muzičkih izvođača, među kojima je i Đorđe Balašević, da letos održe koncerte u Pulskoj areni, a Marku Perkoviću – Tompsonu je ponovo odbio da izda dozvolu za nastup.

Kako jutros piše hrvatski portal Muzika.hr, Balaševiću je jučerašnjom odlukom odobreno da 13. avgusta peva u pulskom amfiteatru.

Italijanski pevač Cukero (Zuchero) će tamo nastupiti 18. juna – dan pre svog koncerta u Beogradskoj areni – a zvezdi disko muzike Gloriji Gejnor (Gloria Gaynor), poznatoj po megahitu “I Will Survive” (1979), dodeljen je 6. avgust.

Među muzičarima i grupama kojima je dozvoljeno da nastupe u pulskoj areni su, takođe, folk-rok kantautor sa Havaja Džek Džonson (Jack Johnson), kao i Džiboni (Gibonni) i Toni Cetinski (Tony).

Prema odluci Povereništva za letnje programe u pulskom amfiteatru, dozvole nisu dobili kontroverzni hrvatski roker Marko Petrović Tompson (Thompson), bosanskohercegovački narodnjak Halid Bešlić, zagrebački rokeri “Total rok vorld” (Total Rock World), humanitarni koncert raznih izvođača “Volim Istru” i koncert dalmatinskih klapa.

Povereništvo već nekoliko godina za redom odbija da dopusti Tompsonu da svira u Areni.

Tompson, na čijim se koncertima mogu videti ustaška obeležja u publici, izgubio je krajem 2008. godine spor sa vlastima Pule.

Sud nije prihvatio Tompsonove navode da grad Pula, uskraćujući mu dozvolu da svira u Areni, krši njegova ljudska prava.

Reklame

Ostavite komentar